Har fikat och träffat underbara Annika Duckmark idag och fått vår första leverans av hennes fina Ocky-mössor!

 

 

Annika och jag har sprungit på varandra vid några tillfällen sista månaderna och lärt känna varandra. Annika har startat ett klädmärke som heter Ocky och som kommer sig av att hennes son Justin, nu 3 år, har varit tokig i hockey sen han var 1,5 år. För Justin så var det bara hockeyklubban och pucken som gällde, även när han skulle sova. Alla andra leksaker saknade betydelse och när hon letade kläder så hittade hon bara tröjor med fotbollar, cyklar monster etc men ingenting med hockey.

Och idén föddes. Justin 1,5 år kunde inte säga ordet hockey utan det blev Ocky – och därav namnet.

 

 

Mössor kan ju låta som en vinterprodukt men dessa tunna bomullsmössor (95% bomull, 5% lycra) passar lika bra svala vår- och sommarkvällar, ute på sjön, för att skydda mot mygg i skogen eller bara värma ett huvud i blåsväder.

Ocky-mössan är dubbelsydd utan sömmar så den inte skaver. Tyget är mjukt och skönt och lagom stretchigt så mössan sitter kvar över öronen och inte glider upp. Mössan är något oversize och har en bra passform, finns i fyra storlekar och fyra färger.

Svart, cerise, turkos, grå. Storlek 1 (46-48 cm), 2 (48-50 cm), 3 (50-52 cm), 4 (52-56 cm). Pris 145 kr.

Mössan kan bäras både av barn och vuxen, måtta bara ditt huvud så prickar du in rätt storlek enkelt. Här hittar du Ockymössorna!

 

 

Annika samarbetar sen några dagar tillbaka med Operation Smile som kämpar för fler barnleenden. Var tredje sekund föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Majoriteten av dem växer upp i utvecklingsländer där möjligheten till operation och behandling är näst intill obefintlig. Tidigare i år gick en dokumentär om Operation Smile. Såg ni den?

– Många av barnen som Operation Smile träffar har levt ett undangömt liv utan vänner och skolgång. De har svårt att äta, dricka och prata. Okunskapen gör också att hela familjen blir väldigt utsatt och stigmatiserad, berättar Diana Amini som är kommunikationsansvarig på Operation Smile i Sverige.

Samarbetet ligger Annika varmt om hjärtat då hon sen starten letat efter en organisation att stödja. När hon kom i kontakt med Operation Smile så klickade det direkt.  Ocky vill belysa problemet och samla in pengar till Operations Smiles verksamhet för att medicinska volontärer ska kunna hjälpa dessa barn med ansiktsdeformationer, som annars inte skulle få någon vård eller operation.

Operation Smile har sedan starten genomfört över 200.000 operationer runt om i världen. En operation, som tar mindre än en timme och kostar runt 2.400 kronor, förändrar ett barns liv för alltid. Att kunna äta, le och vara som “alla andra”.

För varje såld Ockymössa går fem kronor till Operation Smile. Hur många operationer kan vi alla få ihop tillsammans?

 

Justin i turkos mössa. Logotypen är såklart en avbild av Justin i full hockeymundering. Nej förlåt ocky-mundering som Justin skulle sagt 😉

Perfekt för svala vår och sommarkvällar. OCKY skänker 5 kronor per såld mössa till Operation Smile.

Under kvällen kommer mössorna upp i webbshoppen. Fotografering för mer och fler bilder pågår just nu 🙂

 

För att läsa mer om Annika så gå mer än gärna in på hennes blogg Annika Duckmark och här för att läsa mer om Operation Smile.

 

Fakta om vad insamligen ger (Källa: Operationsmile.se)

Svenskfinansierade uppdrag. Det första medicinska uppdraget som finansierades av Operation Smile Sverige genomfördes i Etiopien i oktober 2010. Ett femtontal läkare och sjuksköterskor från olika delar av Sverige deltog tillsammans med volontärer från flera andra länder. 95 barn opererades under tio dagar.

I maj 2011 genomfördes det andra svenskfinansierade medicinska  uppdraget, denna gång i Perus huvudstad Lima. Även denna gång deltog en  grupp svenska volontärer och tillsammans med resten av det medicinska teamet kunde de operera 113 barn.

I mars 2012 bekostade svenska givares pengar ett medicinskt uppdrag i Iloilo i Filippinerna där 151 barn opererades.

I juni 2012 väntar nästa svenskfinansierade uppdrag, denna gång i Vietnam.

 

 

 

Dela gärna: