I onsdags kväll var det dags för mig och lillasyster Maria att åka iväg på en liten roadtrip över kvällen till Eskilstuna. Jag missade föreställningen B.U.S brun utan sol när de spelade här i Stockholm i mitten av januari, jag ville såå gärna se den. Ringde Maria och hon ville med, vi planerade in en mysig kväll bara vi helt enkelt, äta middag innan föreställningen och få all tid i världen i bilen att hinna prata ikapp.

11 mil och 1,5 timme senare kom vi fram till Eskilstuna, lite köer på Essingeleden. Blev lite bråttom iväg och skulle tanka nånstans på vägen strax utanför Stockholm men med alla köer så sjönk bensinmätaren lite väl snabbt och vi irrade runt i Gröndal med lätt panik för att leta mack, blev hänvisad till Aspudden och till slut så slapp vi iallafall vara den som stod vid vägkanten med soppatorsk. Puh!

Väl framme i Eskilstuna så gällde det att hitta en restaurang och äta, efter googlande, frågande på Facebook och surfat runt på bloggar för att hitta någon mysig restaurang så insåg vi att ‘jaha i den här stan verkar det inte finnas mycket restauranger’. När vi väl var i centrum vid teatern så kryllade det istället av mysiga restauranger! Härligt! Vi valde Hå Pe´s som såg både gott och väldigt mysigt ut. Både Maria och jag fick samma känsla, det var som att gå in på mässan i Paris eller Frankfurt i en av dessa montrar med sammet, kristallkronor och vadderade sammetsväggar.

 

Marias parmasallad med valnötter, supergod!

Min skaldjurssallad, även den supergod!

Vidare iväg till Eskilstuna Teater där Brun utan Sol spelade sin näst sista föreställning.

B.U.S brun utan sol med Blossom Tainton, Kayo, Gladys del Pilar, Vivian Cardinal och Fransesca Quartey.

B.U.S! bygger på artisternas egna historier, från första kärleken fram till klimakteriet, via disco och misslyckad rakpermanent. Minnen och upplevelser av hur det är att vara afrosvensk, både som barn och vuxen.

Det är en stark föreställning som är oerhört personlig och bjuder mycket utlämnande på hur deras liv har varit, vad de varit med om, råkat ut för, tankar och var de är nu. Man får sig en rejäl tankeställare.

Det är en härlig mix av skratt, sorg och rysningar. Rysningar av gåshud för de fantastiska sångrösterna när de klämmer i från tårna, sjunger och levererar något så vansinnigt vackert!

Tankar väcks såklart inom en själv under föreställningen på hur man själv uppfattar andra människor med annan hudfärg eller annat språk. Och jag inser att det är verkligen tack vare sina egna föräldrars uppfostran vad man får för värderingar. Det har aldrig varit något konstigt eller negativt med andra kulturer eller annan hudfärg från min barndom så det finns inget svart eller vitt, inget bättre eller sämre. Och jag är så oerhört tacksam att jag ser personen istället, sen spelar det ingen roll vilken nationalitet, var man är född eller vilken hudfärg man har. Och jag känner att det är så viktigt att jag själv verkligen förmedlar det vidare till mina egna barn. Ibland kan självklarheter vara så självklara så man inte ens tänker på att visa värdet i dom.

 

 

Efter föreställningen så gick vi ner till scen och hälsade på Kayo och alla tjejerna! Kayo är både min och Marias grymt duktiga hudterapeut (Skintherapy by Kayo) och jag saknar henne så! Både som den fantastiska person hon är men även som den som tar så fantastiskt bra hand om min hy. Men för ett år sen kom det en melodifestival med Afrodite i vägen och rep i månader innan och nu turné med succén B.U.S brun utan sol! Full rulle på Kayo! ❤ Men snart så kommer hon igång igen, jag längtar!!

Ikväll fredag 15/2 så är deras SISTA föreställning! Kungsbacka får äran att hålla finalen på turnen. Har du möjlighet att se den – skynda att skaffa biljetter!  Vi får verkligen hoppas att de får möjlighet till fler föreställningar då den berör ett viktigt ämne och det är en helt fantastisk föreställning av fem fantastiska kvinnor!!

 

Kayo vår discodrottning och Maria. Två vackra fina och värdefulla personer i mitt liv.

 

Dela gärna: