När jag var hos min lillasyster på hennes torp förra helgen så stövlade jag in i deras rödavinbärsbuskar och plockade med mig en hel låda hem. Det finns en superlätt kaka – och som är vansinnigt god – som jag bara inte kan låta bli att baka så fort jag ser röda vinbär. Kakan är perfekt till syrliga bär nämligen.

Kakan heter säkert något annat men hos mig och mina kära handbollsvänner så heter den helt enkelt “Bente Bus kalasgoda vinbärskaka” och härstammar från början av 90-talet. Min vän Bente har nog haft kakan och receptet längre än så men hos mig har den överlevt över 20 år 🙂

 

Bente Bus kalasgoda vinbärskaka
75 gram smör, smält,
2 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl mjöl

syrliga bär

200 grader 25 minuter

That´s it!

 

Den är så vansinnigt god, lite krispig ute i kanterna och ja ni måste bara prova den!!!

Dela gärna: