För 11 år sen så flyttade Shama och jag in med våra företag i samma lokaler. Vi träffades på en lunch hos en gemensam vän. Vi föll nog pladask för varann där och då. Det dröjde faktiskt inte många dagar förrän vi hittade en lokal, flyttade in strax efter och rivstartade igång. Vi inledde ett långt härligt samarbete som pågår än idag.

Vi var ett bra radarpar ihop och lärde oss mycket av varann, vi kom från helt olika branscher och båda var villiga att dela med sig sina kunskaper till varann.

Shama sålde sen företaget Spacebabies. För 4-5 år sen så startade hon Tröstisar, Shama har alltid varit en uppfinnare och har 1000 kreativa idéer jämt. Alla hennes produkter är en lösning för någon sort av vardagsproblem hon gått och fnulat på. Så att det skulle bli något mer och inte sitta hemma och kolla på såpoperor i soffan det förstod man ju.

I Tröstisarnas värld finns ingen rädsla. Gosedjursplåstrena är mjuka och gosiga plåster du kan sätta på armen och trösta dig med när du är ledsen eller rädd.

Man behöver inte ha ha ont i ett sår för att bära plåster. Med denna fantastiska uppfinning så tar Shama och Tröstisar sig ut i hela världen och tröstar barn, oavsett språk eller land. Alla barn är någon gång rädda för små saker eller stora saker. Man kan vara mörkrädd, känna sig ensam, ha gjort sig illa eller fått en läskig sjukdom. Och Shamas vision är att få nå ut till alla dessa barn och trösta!

Här hittar du Tröstisar hos inreda.com

 

trostisar-IMG_9088-fix

Shama och Tröstisar har precis för några veckor sen flyttat in i den här mysiga lokalen på Nytorgsgatan 23 på Söder, en av tvärgatorna från Folkungagatan. Som vanligt så har hon piffat till det så himla mysigt!

DSC_0944-fix

Supersöta Tröstisarna finns även som snuttefiltar. Bedårande söta och fantastiskt gosiga!

DSC_0938-fix

trostisDSC_0936-fix

trostisDSC_0933-fix

trostisar-DSC_0930-fix

Henry

DSC_0927-fix

DSC_0954-fix

Sovklossarna! En av Shamas uppfinningar som vi sålt i några år, jag har precis beställt hem en ny leverans eftersom vi fått en hel del förfrågningar på dom. 6 st sovklossar i en förpackning för att höja ena änden av sängen. Smidigare och smartare än att höja den med en telefonkatalog som många gör vid förkylning hos t ex små barn.

DSC_0958-fix

Dom stora gosedjuren, här är Lily Adoria Pink

DSC_0963-fix

För varje gosedjur som säljs ger du ett gosedjur till ett barn i Sverige som nyss fått cancer! Tröstisar i samarbete med barncancerfonden.

DSC_0940-fix

1554548_10152588527753688_2569703517187868464_n

DSC_0964-fix

DSC_0965-fix

DSC_0951-fix

Säg NEJ till våld och sexuella övergrepp mot barn!

Den 23:e augusti är det Trasdockans dag på Medborgarplatsen i Stockholm. Då är Tröstisar på plats och delar ut NEJ-Tröstisar och skriker för alla utsatta barn. Hjälp oss att hjälpa snälla du!

Tröstisar har tagit fram ett speciellt paket med sju stycken Tröstisar Gosedjursplåster som säger NEJ! Vi bär dem som en symbol för att vi säger nej till alla former av övergrepp mot barn, och vi lyfter fram detta mörka ämne. I Sverige är fyra barn per klass utsatta, i varje skola och i varje årskurs från 0:an till 3:an på gymnasiet.

Allt överskott går till föreningen ATSUB och Sveriges kvinnojourer i form av Gosedjur och Gosedjursplåster så att det finns tröst att få på plats hos dem för alla barn.

Inom några dagar kommer dessa Nej-tröstisar finnas på inreda.com

 

shama-SC_0969-fix

Vi stänger och promenerar hem till Shama för mer mys, skratt, middag och prat.

DSC_0973-fix

DSC_0974-fix

DSC_0978-fix

DSC_0983-fix

Mums färska räkor, avocado, aioli, goda ostar och rosévin blandat med skratt, allvar, tjejsnack och business i en härlig röra. Precis som när vi alltid ses och man vill hinna prata ikapp så mycket det bara går.

DSC_0984-gic

Hade såklart med mig lite presenter från inreda.com för att fira hennes födelsedag några dagar i efterskott.

Åhh tack underbara Shama för en supermysig kväll som jag verkligen uppskattade! Energikick deluxe. Och många roliga och viktiga samarbeten inom det närmaste!

Dela gärna: