På mässan DesignTrade i Köpenhamn hade de ordnat ett Bloggers Zone, där stora inredningsbloggare från 9 olika länder var med under mässan. En riktigt rolig idé! Danske bloggaren Allan Torp med bloggen Bungalow5 fick förfrågan om att ordna ihop det, han har sen kontaktat 8 st bloggare i olika länder i Europa. Förutom att de fanns på plats och bloggade hela tiden live från mässan så har de även stylat varsin monter i  en utställning, allt med produkter från utställarna på mässan som de gillar! De har ju promotat mässan i sina bloggar och troligen skapat ett ganska stort  bloggsnackande om mässan med tanke på att alla 9 inredningsbloggar har ett stort antal följare i sina länder.

Smart grej och helt i linje med sociala medie-utvecklingen.

Så från att komma från denna idé ena helgen i Köpenhamn jämfört med helgen efter sen som jag kom till Paris där det är totalt fotoförbud, det var som att komma tillbaka lite till stenåldern 🙂 Sverige och Danmark är otroligt långt framme vad gäller att förstå ett PR-värde i sociala medier.

Fotoförbud beror oftast alltid på oro för kopiering av produkter, så jag har full förståelse för det. Samtidigt som “kopiatorer” finns på nätet och söker så finns ju även om än ännu viktigare företagens kunder och intresserade köpare av just deras produkter också på nätet.

Så Bloggers’ Zone – en plats för möten, diskussioner och bloggarna har fått varsin plats att inreda sin egen utställningsyta med produkter valda från utställarna. Idén verkade vara väldigt uppskattad. Jag passade på att dyka in och fråga massor och fick träffa svenska Anna G som bor i Paris och har bloggen La Maison d’Anna G.

 

Här satt alla bloggare under mässans dagar och bloggade direkt från mässan. Förutom på mässan så hade de bloggat en hel del innan om mässan.

Bloggaren Nina Holst, Stylizimo från Norge

Om ni är nyfikna på produkterna de stylat med så hänvisar jag in på deras blogg för att leta upp inlägg från  mässan.

Allan Torp, Bungalow5 från Danmark

Svenska Anna G som bor i Paris med bloggen La Maison d’Anna G.

Jag får en lång härlig pratstund med svenska Anna från Paris

Bloggaren Desirée Groenendal med bloggen Vosgesparis

Agata Ziolkiewicz med bloggen I Like Design från Polen

Igor Josifovic med bloggen Happy Interior Blog från Munchen

Gerard McGuickin med bloggen Mr Walnut Grey design från Belfast

Och så missade jag tydligen att fota svenska Emma Fexeus utställningsyta för sin blogg Emmas Designblogg. Den här bilden har jag norpat från Emmas fina blogg.

Dela gärna: