Började dagen supertidigt med att göra ett nyhetsbrev fyllt med Balkongliv och jobbade hemifrån några timmar.

Hängde sen på låset vid 10 hos Betsy Sandberg Hemlagad Choklad för att köpa påskpresenter till alla på inreda.com.

Johanna på Betsy hjälpte mig. Johanna är en av alla härliga människor jag tränar med några gånger i veckan och har träffat genom Body Fit Boot Camp. Igår på träningen så kom vi överens om att det var bäst för mig att hänga på låset för att inte allt det goda skulle försvinna, det var ju trots allt dagen före skärtorsdagen. Sagt och gjort. 🙂

Idag var en av de där fina härliga soliga dagarna! Så skönt när man känner det finns hopp om sommar och det börjar närma sig!

På kvällen var jag bjuden hem till Monika Götestam för att sen gå vidare ut och äta. Monika är en såå himla härlig tjej som jag lärt känna genom Pernilla Wahlgrens bloggshop som vi har ett samarbete med och som Monika ansvarar för. När vi träffades första gången så klickade det direkt, så vi har länge försökt få till en kväll att gå ut och äta och fortsätta prata om allt annat man inte hinner med annars när man ses. Monika är verkligen en sprudlande fläkt och med hundra järn i elden. En fantastisk människa och energin bara flöder över till andra.

Vi började med champagne hemma hos Monika och massa prat och skratt.

Junibacken vet ju alla vad det är och en guldklimp för alla barnfamiljer, både Stockholmare och turister från när och fjärran. Men jag visste inte att det var Staffan (hennes man) som står för självaste idén till Junibacken. Staffan spelade ju storebror Jonatan i Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta. Bland annat, han har ju medverkat i mycket mycket annat också.

Idag är Junibacken något så självklart i Stockholm och oerhört uppskattat, så jag kan inte ens tänka mig ett Stockholm utan Junibacken? Vilket får en att inse att bakom i stort sett allt som finns så finns det såklart en bra idé som har grott fram och till slut färdigställts. Vilken fantastisk tur att Staffan fick en sån oerhört bra idé och att det gick att driva igenom det, en stor tacksam eloge för det!

Fantastisk takmålning i entren från huset där Monika bor. Så härligt att det sparas och bevaras!

Inne på Aubergine på Linnégatan 38. En maffig takarmatur som sträcker sig över hela taket och sprider ut sig över varje bord. Varmt och mysigt! Jag var här kanske för 15-20 år sen och åt och har bara gott och mysigt minne av Aubergine. Mycket har ändrat sig och nu med lite googlande så ser jag att de öppnade hösten 1994, så minnet var ganska bra.

Jag och Monika, lånade bordsgrannarna för lite fotograferande 😉

 

 

Det satt många tavlor inne i restaurangen som fångade vår uppmärksamhet. Kikar man lite närmre på denna så är det Tintin-serier. Efter att ha läst lite på infobladet som låg där så är det från Agnetha Sjögren, en Londonbaserad svensk designer som har skapat original skulpturer och tavlor av konsthundar.

När jag läser historien om varför hon gjort dom så börjar jag skratta. Hon, liksom jag, är rädd för hundar och hon har tröttnat på alla människor som berättar för henne att deras hund är så snäll (åhh vad jag känner igen det). Så hennes konst visar vad en snäll hund är. En hund som sitter eller står fint hela dagen lång, och du kan komma och gå utan att behöva oroa sig för dom. Hursomhelst, jättefina skulpturer och tavlor! Läs mer på www.doartltd.com

 

Närbild på Tintin-tavlan. Den är gjord i samverkan med lansering av Tintin filmen som släpptes i år.

En hundskulptur klädd i spets och strass. Alla skulpturer är handgjorda och levereras med sin egen personliga namnlapp, koppel och unik historia som beskrivs i ett signerat mini pass.

Fler tavlor. Och oops, tomt i lokalen.. som vanligt så är jag och mitt sällskap i stort sist ut från restaurangerna när jag väl är ute!  Har så mycket att prata om så tiden räcker inte till 🙂

Här är min favorit (bild från Agnetha Sjögrens hemsida)  MY ANGEL klädd med hennes egna bokmärken från barndomen.

Dela gärna: