Jag får ofta höra att jag borde pröva på yoga men har tänkt att “nä det är inget för mig”. Tror att jag tänkt att jag inte har tid med det och att det inte passar mig, jag vill inte ta det lugnt, får panik bara över att tänka på att inte hinna med allt som ska hinnas med. Men den senaste tiden så har pusselbitarna börjat falla på plats. För några månader sen började jag på Body Fit Boot Camp hos Lee Skinner, har min måltidsplanering från honom och börjar verkligen märka resultat! Att jag överhuvudtaget började på Body Fit Boot Camp beror på mycket (vikten, kroppen, allt stillasittande tid framför datorn, stress, åldern ja ni vet) men en stor del var att jag måste ta mig tid att INTE jobba så mycket. Att komma ifrån jobbet och mina 16-timmarsarbetsdagar.

Börjar få ordning på träningen och jag tycker det är så kul! När nu allt det börjar funka så var det dags för nästa pusselbit och det var yogan.

Jaha var börjar man då då på för yogaställe för när man väl kommer iväg så vill man ju att det ska bli bra? Som ett brev på posten eller snarare “som ett inlägg på Facebook” ploppade min vän Elisabeth von Sydows yogaweekend-erbjudande upp.

Jag lärde känna Elisabeth för precis 10 år sen på en tjejlunch där vi var 3 tjejer/egna företagare som blev ihoptussade. Jag, Elisabeth och Shama. Elisabeth jobbade med sin PR-byrå, jag skulle precis starta om med inreda.com efter mammaledigheten 2002 och Shama hade precis startat Spacebabies. Vi 3 tjejer hittade en lokal och satt tillsammans i några år. Och Elisabeth blev snabbt min duktiga PR-avdelning det första året efter omstarten. Åren gick och vi flyttade ifrån varandra pga att vi alla växte så det knakade och företagen blev större.

För några år sen åkte Elisabeth till Indien och utbildade sig till diplomerad yogalärare och driver nu Yogahouse Stockholm. När erbjudandet dök upp på min skärm så kändes det helrätt och tryggt. “Nu kastar jag mig in i det och anmäler mig”, tänkte jag. Ingen återvändo ni vet.

För min premiär valde jag med omsorg fram ett Chokladyogapass kl 0730-0900 i lördags morse.

Och gosh, så underbart det var! Jag är ju en sucker för helheten och där spelar såklart inredning och stil in. Det var så fräscht och stylish i lokalerna, mina favoritfärger och väldigt oväntat så jag blev postivt överraskad bara av att kliva in. Solen strålade ute, ingen trafik så tidigt en lördagmorgon och lätt hitta parkering på Östermalm. Förutsättningarna var på topp. När man kom ner i lugnet en trappa ner låg en handduk, ögonmask i silke och lavendeldoftande och en chokladpralin och väntade vid min plats och matta.

Elisabeth ledde oss genom passet på ett jättebra och rofyllt sätt och vi var flera nybörjare som försökte lära oss detta med andningen och solhälsningar mm. Det kan ju låta som att man på ett chokladyoga pass bara äter choklad hela tiden men som tur är så är det inte så. Haha ja tur och tur, det beror ju på ens förväntningar kanske 😉

Citat från Yogahouse Stockholms hemsida:

Chokladyoga – När du njuter läker kroppen! Efter yogapasset, där vi går igenom hela kroppen från tå till topp, avslutar vi med choklad för att skapa extra njutning och tid för eftertanke. Extra massage ingår i detta pass. Livet är ju här och nu och det ska njutas i stora doser! ”

Ni fattar. Jag har kommit rätt tror jag. 🙂 Och tilläggas bör att det även finns till exempel Champagneyoga. Intressant. Jag ser ett beroendeframkallande på många sätt framför mig. 😀

Och faktum är att den där chokladpralinen, den var speciell den. Jag åt den en halvtimme senare i bilen i lugn o ro innan jag åkte iväg. Och jag har nog aldrig någonsin njutit så av en chokladpralin. Herregud så god den var! Förutom att den var kolossalt god. Jag fattade poängen med grejen. Nöjd på många sätt. Vilken härlig start på helgen! Passet var jättebra och jag mådde strålande!

Yogapremiär: check.

Vill ni läsa mer om Elisabeth så gå in på Yogahouse Stockholms hemsida.  Hon har inga schemalagda pass utan hon kör weekends med pass så håll utkik nästa gång. Maila henne att du är intresserad så får du infomation.

Rekommenderas!!

 

 

Elisabeth fixar

Fina duktiga härliga livsnjutande Elisabeth

Min alldeles egna välförtjänade livsnjutarpralin!


Senare på dagen hade hon champagneyoga och så här ser det ut innan det börjar. Bilden har jag norpat från Elisabeths statusar på Facebook. För visst ser det härligt ut!!!

 

Dela gärna: