Ni som följer mig på sociala medier kanske minns att jag för flera månader sen var på en Energiboostarhelg. Meningen var att jag skulle blogga om upplevelsen redan då men faktum är att den helgen och erfarenheten gjorde så mycket med mig och jag har fortsatt att bearbeta allt som sattes igång inom mig så jag har inte känt mig redo att sätta allt på print. Nu 5 månader senare så faller allt på plats och jag har väldigt mycket den helgen att tacka för.

Mina arbetsdagar har varit ca 17-18 timmar per dygn 7 dagar i veckan. Och så ser det fortfarande ut idag. Först packa order och ta hand om allt på jobbet och sen åker jag hem och jobbar min “andra” arbetsdag hemifrån med kundservice, upplägg av produkter, marknadsföring, sociala medier, inköp etc, allt med familjen runtomkring mig. Lördagar och söndagar ser likadana ut, jobbar all vaken tid. Inte en enda dag semester eller ledigt utan ständigt med dåliga samveten om att man inte hunnit med “allas arbetsuppgifter”. Och det håller naturligtvis inte i längden, det kände jag såklart men flyttade innebörden “i längden” allt längre bort i framtiden.

Jag hade ett stort mål jag satte upp för mig själv och förändring för företaget när jag sa upp personalen för 1,5 år sen. Ett väldigt bra mål för att orka ta mig igenom året och för att komma vidare på ett bra sätt “år 2” och inte fastna i det. För att kunna växa vidare och utveckla företaget. Men alltmer tiden under första året gick så vacklade jag i mitt beslut och tänkte mer med hjärtat. Trots att jag jobbade så mycket så kunde jag helt plötsligt bara bli helt golvad av känslan att jag verkligen älskar mitt jobb! Och jag började tänka att det funkar bra så här. Samtidigt brottades jag såklart med dåliga samveten mot min familj och mina barn.

Så när min vän Cathrine Rivedal en dag ringde och sålde in sin Energiboostarhelg på Blue Hotel på Lidingö så var jag snabbt på när jag hörde upplägget. Det var som klippt o skuret för mig! Och det kom precis i rätt tid, ett år efter att jag sagt upp personalen och då jag lovat mig själv att se över mina mål.

LR-energiboost--28

Johan Svensson (ägare Blue Hotel), Catrine Rivedal (coach och driver Energiboostad), Anna Sunneborn (fystränare och inspiratör om kost och träning), Angela Bryant Rydén (yogainstruktör och äger Power Yoga Sweden) och Lennart Matikainen (coach, inspiratör och föreläsare, driver Helhetsutveckling).

Vad är då en Energiboostarhelg?

Varje liten del i hela konceptet lockade mig men det jag kände med skräckblandad förtjusning skulle vara en bra hjälp för mig där jag befann mig just då var Moodboardövningen och där man ska ta fram “hur vill jag må i december 2014?”. En moodboardövning är något som jag länge velat göra men absolut inte vetat hur jag skulle göra för att komma igång och ta mig tid och med inlevelse. Det i kombination med Power Yoga, Meditationsövning, fyspass, föreläsning och lära känna nya människor och knyta kontakter till mitt nätverk. Perfekt kombo som jag älskar.

Helgens schema:

. Samling kl 15 en fredageftermiddag på Blue Hotell
. Energifika och lära känna de andra
. Moodboardövning med Catrine Rivedal
. Vinyasa Flow Yoga med Angelica Bryant Rydén
. Middag

Lördag
. MeditationsYoga med Michelle Stenhager
. Frukost
. Fysträning med Anna Sunneborn
. Lunch
. Föreläsning med Lennart Matikainen
. Eftersnack och reflektion samt tid för att prata enskilt med någon av coacherna
. 17.00 slut

LR-energiboost-23

Blue Hotel längst ut på Elfviks Udde på Lidingö, bara 3 km från mitt hem.

LR-energiboost--38

Vi började med energifika och prata lite. Jag kände inte någon innan men de flesta kom ensamma och nyfikna på att lära känna nya.

LR-energiboost--42

LR-energiboost-12

Supergod energifika bara med raw food gott

LR-energiboost-8

LR-energiboost-9

LR-energiboost-11

Mmmm….

LR-energiboost-4

Det var första helgen på våren som det var riktigt härligt kalasväder och vi fick många tillfällen att hänga ute. Vacker utsikt över vattnet.

LR-energiboost--50

Moodboardövningen. “hur vill jag må december 2014?”. Oh my god så det tog emot. Jag tycker det är så svårt. Och jag får helt stopp i hjärnan och vet ingenting. Inte så konstigt när man jobbar så extremt mycket och är så fokuserad på det – och så helt plötsligt ska man släppa fram känslor som visar på att jag egentligen inte tycker det är okej att jobba så mycket. Som att riva ner den värderingen jag byggt upp för mig själv känslomässigt att jag måste jobba så och att jag mår bra av det.

Jag riktigt ser på mig själv här hur svårt jag tycker det är.

Men jag är ju här för att förändra mig.

LR-energiboost--57

Jag bläddrade och bläddrade utan att hitta någonting som kunde vara till hjälp. Hittade inga bilder som passade in. Och såg alla andra klistra och klippa hej vilt. Anna Sunneborn till vänster i bild klippte och klistrade i 180 och hon var verkligen igång.

Till slut när jag fokuserade på texter eller ord istället så lossnade det. Jag hittade lite ord som passade mig och till slut så föll även bilderna på plats. När jag till slut gjort klart min moodboard så var det så glasklart vad min målbild var. Så intressant!!!!

IMG_8943-energiboost

IMG_9012-energiboost

Och alla hann klart! Inte en är den andra lik såklart, alla med helt olika målbilder.

LR-energiboost-14

Paus i solskenet och tid för att lära känna varann

LR-energiboost--62

Sen var det 1,5 timmes Power Yoga innan middagen med Angela Bryant Rydén. Angela driver Power Yoga Sweden i Sigtuna annars. Fantastiskt härligt och Angela var grymt inspirerande!

LR-energiboost--11

LR-energiboost-2

LR-energiboost

LR-energiboost--69

IMG_9031-energiboost

Frukost efter meditationsyoga med Michelle Stenhager och företaget Mindfulbeing. Michelle går bakom mig i grått och rosa byxor. Det var helt fantastiskt att få börja dagen med yoga!

LR-energiboost--70

Min egen powerstart jag inte klarar mig utan. Super Greens och sen god raw food choklad från hotellet. Inte varje dag man startar dagen med yoga kl 7 (.. har aldrig hänt tidigare) så lite energi var på sin plats strax innan fyspasset med Anna Sunneborn.

LR-energiboost--81

Supercoola insprirerande Anna Sunneborn som vid 35 års ålder bestämde sig för att börja med friidrott och bli bäst i Sverige på 60 meter. Anna berättar en inspirerande historia om hennes träning och motivation i livet genom träning och kost. Hittills har hon kammat hem över 50 st Veteran-SM guld.

Vi kör ett fyspass med Anna och lär oss träna på ett annorlunda sätt. Annorlunda men väldigt roligt och inspirerande.

LR-energiboost--77

LR-energiboost--78

LR-energiboost--88

LR-energiboost--96

LR-energiboost--90

Anna visar hur det ser ut i startblocket ….

LR-energiboost--109

… och vi körde backträning

LR-energiboost--110

LR-energiboost--83

och lite balansövningar

LR-energiboost--97

Jag och Mia Melani teamade ihop i parträningen

LR-energiboost--98

LR-energiboost--99

LR-energiboost--123

Krabban!! Känner du Anna så vet du vad vi gör här 😀

LR-energiboost--116

LR-energiboost-17

Efter träningen var det dusch och lunch innan dags för föreläsning

LR-energiboost-16

LR-energiboost-13

LR-energiboost-3

LR-energiboost-6

LR-energiboost-5

Supergod lunch!

LR-energiboost-18

Catrine

LR-energiboost--26

LR-energiboost--27

LR-energiboost--25

Vi lyssnar på Lennart Matikainen när han föreläser om vikten att vårda sina relationer.

LR-energiboost--117

Mia och jag satt i par och frågade ut varandra om relationer och uppgifterna vi fick. Intressanta iaktagelser för en själv vad det blev för svar.

LR-energiboost--118

Tid för eftersnack och tid att sitta i grupp eller enskilt och prata med någon av coacherna om man ville gå djupare ner i någon fundering.

LR-energiboost-15

Jag fångade Catrine och gick igenom min moodboard

LR-energiboost-22

Så roligt att ha träffat Mia en kund till mig sen många år. Hon presenterade sig redan vid första fikan och sa att hon kände igen mig. Du måste vara Annelie på inreda.com? Haha jag blev så paff men så himla glad att hon sa till! Jag följer ju henne på instagram och hon följer mig. Men eftersom det var mobilförbud under helgen så hade jag väl inte vetat förrän EFTER helgen annars att vi var med på samma sak. Nu hittade jag en jättefin vän istället och när vi skulle prata igenom våra relationer i parövningen med Lennart så visste hon verkligen vad jag menade med att jag jobbar så mycket och lite hur jag är som person.

 

LR-energiboost--33

Fick en härlig Goodiebag med bra erbjudanden om att kunna fortsätta hos de olika coacherna, gerimax, energy bar, vattenflaska från Under Armour, good news magazine (tidning med bara goda nyheter), och såklart en gåva från inreda.com också 🙂

LR-energiboost-19

Tack för en helt fantastisk helg! Den gav mig verkligen så mycket. Har fortfarande svårt att sätta ord på vad som hände egentligen för det var så mycket som började starta igång inom mig.

malbild-energiboost

Min moodboard daterad 20140425. Träning, renovering, men mest fokus på semester och att kunna ta ledigt.

Och idag 5 månader senare så har pusselbitarna sin plats och jag förändrar företaget och min vardag. För mig är det inte lika viktigt VAD det är på bilderna utan det är känslan som bilderna skapar inom mig. Att jag har hittar rätt verktyg att ta mig dit. Och allt startar ju mentalt hos mig själv, viljan att vilja. För att kunna ta semester måste jag förändra företaget rejält. Första stora steget till jätteförbättring händer om ca 10 dagar. Nästa stora steg om 2 månader. Vad som kommer att hända i företaget och som jag kämpat för – det tar jag och berättar successivt om några veckor när allt inträffar men jag har äntligen tagit två viktigt beslut för att ta mig dit.

Så jag har mycket att tacka Energiboostarhelgen för som satte igång så mycket för mig. Hela helgen var helt perfekt, allt från energifikan till sista tackkramen och hej då. Varje del var lika viktig och jag tycker alla aktiviteter var perfekt sammansatta.

Och ni minns att jag vacklade i mitt beslut strax innan Catrine ringde och berättade om Energiboostad. Det här var precis vad jag behövde för att styra in mig själv mentalt och att få diskutera det här med en utomstående och få höra sig själv. Och många tankar och funderingar som började snurra. En ögonöppnare.

Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att kämpa på olika sätt. Eller om du bara vill stanna upp, få härlig energi och massa bra verktyg att jobba med dig själv. Känner du att en sån här helg kan vara något för dig också så har jag fått lov av Catrine att ge en rabatt på 500 kr om ni hänvisar till mig och hälsar från Annelie på inreda.com. Helgen kostar 3500 kr (med inreda.com-rabatt 3000 kr) och då ingår enkelrum på hotellet, supergod middag, luncher, energifika och suveräna coacher som hjälper dig.

Under hösten 2014 finns det 3 tillfällen till:

3-4 oktober
24-25 oktober
28-29 november

Läs mer här: energiboostad.se

Coacherna

Catrine Rivedal, ENERGIBOOSTAD www.energiboostad.se @crivedal_energiboostad på instagram

Anna Sunneborn, www.annasunneborn.se

Lennart Matikainen, Helhetsutveckling www.helhetsutveckling.se

Angela Bryant Rydén, Power Yoga Sweden www.poweryogasweden.se

Michelle Stenhager, Mindfulbeing www.mindfulbeing.eu

Johan Svensson, Bluehotel.se

Dela gärna: