Formex-mässan i strålande varmt augustiväder kan det vara lockande? Ute skiner solen men det är bara att kasta sig in på mässan för att inspireras och hitta produkter för hösten och julhandeln. Ja det gäller tänka tomtar och julklappar nu som inköpare 🙂

För min egen del så har jag alltid väldigt svårt att bara kliva innanför dörrarna och snabbt ställa om och fokusera ny säsong. Jag gör i stort sett inga inköp alls på mässorna utan jag kollar, noterar i mina böcker och framförallt fotograferar massor. Det brukar bli ett tusental bilder och de fungerar som mitt bästa verktyg och arbetsredskap framöver. Inköpen gör jag när jag kommer hem och i lugn o ro kan sortera alla intryck, bilder, priser och utbudet.

Jag får ofta frågan om jag har sett något speciellt eller hittat något på mässan. Jag blir alltid lika förvånad och tittar på dom helt frågande och säger “jag vet inte!”. Jag vet inte förrän jag kommer hem och samlar ihop mig och alla intryck.

Alla jobbar ju olika men jag tror att det är för att jag går runt i gångarna och helt fokuserad in i en monter och bara scannar av med öga och magkänsla på produkter. Ser jag något jag gillar för att köpa in, att minnas eller bli inspirerad av så fotar jag. När jag sen går ut ur montern, då har jag suddat ut och raderar alla intryck för att kunna lyckas ta in nya. Och så pågår det hela tiden.

När jag kommer hem och kollar igenom kameran – då får jag sååå många aha-moments på vad mycket snyggt jag sett! Och först då börjar bilden bli klar över hur en del av sortimentet kommer se ut framöver. Och så här pågår det i ett antal mässor under några veckors period.

Och det här passar mig utmärkt för det är ju trots allt genom bilderna sen som jag säljer produkterna i webbshoppen.

I entrén hade Habitat en stor utställning där folk slog sig ner och relaxade, som ett jättefint stort loungeroom med ett tiotal miljöer. Mässbesökare satt och jobbade med laptops i sofforna, slog sig ner och vilade, snackade och bara chillade. Habitat Sverige öppnade ju i torsdags den 15/8 som egen butik på 800 kvm i PUB-huset i Stockholm. Jag önskar Habitat stort lycka till!! Så kul att det finns i Sverige!

I mitt förra inlägg såg ni ju att jag började med Love Forevers modevisning och efter det så bar det iväg vidare på mässan, med ett första stopp på ett cafe

Jag och Åza Brennander, vi träffades första gången på Johanna Toftbys 40-årskalas tidigare i somras i Göteborg. Och så har vi försökt hålla kontakten via Facebook och telefonsamtal. Åza är verkligen en supermysig tjej som har tusen järn i elden, driver 2 egna företag och är en härlig inspirationskälla som jag är så glad över att få lärt känna och ha i min närhet. Åzas positiva glada blogg hittar du här på http://www.tv3.se/aza. Nu när hon var i Stockholm för att visa kläder för Love Forever, försökte vi få till några minuter av varandra så hon hängde med mig till några leverantörer.

Åza Brennander, Linda Clarenbring, Tanja Fylking och jag. Johanna Toftby bakom kameran 🙂

Först besökte vi RICE montern där även Ankie slöt upp. Åza, Tanja och Ankie gick ju alla tre på modevisningen. Här underbara Kristina i grön vacker klänning, hon är Rice Sverige kan man säga 🙂  Jag bodde hemma hos henne i Skåne för några månader sen när jag gjorde höstinköpen på ett Rice-event, så fort den kollektionen kommer hem så får ni se ett blogginlägg från hennes underbara fina färglada hem och den nya kollektionen.

Åza smakar Arbrå Ångbageris fantastiskt goda pepparkakor! I torsdags gick ju nyhetsbrevet ut om dessa, årets färg på burken, och att de här släpps till butik 8 september. Här hittar du Arbrå Ångbageri och pepparkakorna i webbshoppen

Ankie Bagger och Tanja Fylking i kläder från Love Forever

Fantastiskta Petra Abrahamsson, glada bagarinnan som driver Arbrå Ångbageri, jag, Åza, Ankie och Tanja.

Lite som att sitta på café hos Petra. Där satt Tanja och jag i en halvtimme och pratade om livet och allt runt omkring medans vi satt och tittade på alla som gick förbi. Kändes precis som på ett café på stan 🙂

Tanjas blogg hittar du här: http://blogg.improveme.se/tanjafylking/

Mässluncher är inte så mycket att hurra för. Oftast fångar man det som är närmast och många är de onyttiga luncherna man förr om åren smällt i sig. Men även mässorna börjar bli bättre på detta och på vissa cafeer kan man hitta lite bättre mat som ger en energi istället för matkoma. Blev så glad när jag hittade en smarrig kycklingsallad och utan massa pasta i botten eftersom jag inte äter pasta och bröd. I caféet var det fullt med de härliga ljusen som vi säljer från  Enjoy Candles. Stämningsfullt och brandsäkert, mängder med flameless Candles.

Så, äntligen började jag strosa runt och leta produkter. Här kommer ett gäng bilder från montrarna, det är en salig blandning på produkter som ska köpas in, kanske köpas in, som ger mig inspiration och som möjligen köps in först om ett år eller som jag bara tyckte var fina så jag inte glömmer bort dem. Totalt kom jag hem med 350 bilder första dagen så det här är ju såklart bara ett fåtal 🙂

Sprang på Jonas Pelz som är en av de som äger Grandpa. Vi har stått i montrarna mittemot varandra i några år på Hem & Villa mässan och det är alltid lika kul att träffa på Jonas. Han är så glad och härlig, en sån där som man inte annat än kan tycka bra om. Alla grabbarna som äger Grandpa är galet sköna och vi har haft så roligt ihop på mässorna. Och snygga butiker har dom också! Besök dom om ni inte redan gjort det!

Inne hos Pia Fehrm som äger Pipols Bazaar. Pia och jag gick i samma klass i gymnasiet. Hon startade sin kollektion med necessärer och väskor och nu har det blivit så mycket större. Minns så väl vårt första möte 2006 när jag tog in hennes första kollektion. Så häftigt att följa Pias utveckling, hon är så grym på det hon gör och har alltid varit en inspiration för mig.

Här är det jag, Pia och Jeanette som jobbar hos Pia. Jeanette hittar du förövrigt på de vackraste bröllopsbilderna jag skådat, de bilderna har Emma med bloggen att vara någons fru tagit och de är just nu publicerade i tidningen Allt om Bröllop. Här kommer du direkt till de fantastiska bilderna och Emmas inlägg Att ha fotograferat ett bröllop

Och den här galet snygga bilden på tjejen som Pia har som vägg i sin monter, den har Emma med bloggen Att vara någons fru plåtat för Pias nya kollektion. Jag bara dör så snygg den är, hon är makalös den där Emma!

Ja det var allt från torsdagen, fler inlägg från Formex kommer!

 

Dela gärna: