Sätta upp julstjärnor, börja julpynta och baka lussebullar – det måste vara något som hänt i var mans hem i Sverige idag. Fascinerande, det finns några dagar på året som alla i Sverige gör typ samma sak och det är första advent, julafton och midsommarafton. Lite mysigt!

Idag blev det lussebakande, både vanliga S-bullar och runda bullar eller bollar kanske man borde säga. Lussebollar. Såå goda. När de fortfarande är varma från ugnen så smörar man bullen och doppar den i strösocker.  Smarrigt.

De nya skålarna på bricka från Rice passade jättebra till glöggen för russin, mandlar och glöggkryddor. Bricka i lila & vit Marakech från Rice, de används flera gånger om dagen hemma hos oss, frukostbricka, till mackor, fika och servering. Helt oslagbara! Färgglada bullformar från by Vestli House. Det blev så fint att baka gula saffransbullar i lila bullformar. Kannan på bilden är från ett tidigare sortiment från Day Birger et Mikkelsen och likaså KitchenAiden. De har vi inte längre, men den är en underbar mackapär som jag är så glad åt varje gång jag ska baka, den gör underverk jämfört mot mina tidigare bakningar! 

 första advent

Dela gärna: