Fredag och det var dags för lite jobb på kontoret innan det bar iväg till Formex. Åkte in extra tidigt och jobbade för att få undan så mycket som möjligt, mina planer var ju att vara på mässan i fyra dagar så man får stressa på lite med allt annat som måste göras ändå däremellan.

Laddad och preppad för att åka iväg till Formex!

Strax före lunch blev jag kungligt upphämtad av Caroline Silfverling. Caroline är den fantastiska tjejen som har I Love Design och är grym på posters. Vi säljer ju hennes poster och canvas sen några år tillbaka. Hon är verkligen en fena på att producera roliga och personliga designs, härliga citat, fyndiga texter och grafiska uttryck. Caroline bor i London och äntligen fick vi till ett möte, först i bilen ut till Formex och sen en lång fika.

Det kändes helt sjukt att få skjuts av Caroline – hon kör ju på fel sida! Eller… snarare jag sitter på fel sida! Skum känsla..

Caroline och jag fikar

Efter en timme bar det iväg ut bland montrarna för inköp och inspiration. Som igår, första dagen har jag alltid svårt att göra inköp, utan då går jag mest runt och försöker ta in stämningen och känslan samt att det är en väldigt social grej, att träffa alla leverantörer så man fastnar lite överallt för att prata. Det är på mässorna man träffas och sen håller man kontakt via telefon och mail under säsongerna. Idag är en annan dag, och mer inköp för julhandeln, som börjar 25 september, är planerade!

När jag var inne hos Rice så kom Helena inhoppandes och hälsade! Åhh Helena Edberg, hon är den riktiga Barbamaman! Hon var den som tog in och re-lanserade Barbapapa i Sverige igen år 2004 med sitt företag. Den mässan, jag minns så väl min egen min och hur min magkänsla fullkomligt skenade iväg av lycka när jag kom in i deras monter. Jag blev så toklycklig och så galet spontanglad så det lär nog aldrig någon av oss glömma!! 🙂 Och det var lite hysteri minns jag. Barbapapa fick åka med till TV4-soffan och det var nyhetsreportage inifrån montern. Det var så stort, en sån nostalgitripp när alla fick se Barbapapa igen så alla gick bananas.

Och vi sålde Barbapapagrejjer som galningar i flera år sen!

Nu jobbar Helena med något helt annat så det var så roligt att springa på henne på mässan och prata ikapp!

En glad överraskning! De här fina gammaldags dockvagnarna i rotting har vi sålt tidigare och enligt tidigare uppgift så har de gått ur sortimentet. Men nu har det kommit en ny storlek så snart har vi dom hemma igen.

Likaså de här barnspisarna i trä, en favorit som vi inte haft på ett tag. Finns i rosa som här och även i vit/grå.

Tindra ljuslyktorna säljer vi massor av så det var kul att se lite nyheter i montern på nya motiv. Bokstäverna du ser här har vi i webbshoppen här under Tindra

v

Fina goa underbara Jennie Josefsson. Hon är en sån där underbar person som har så mycket hjärta och bryr sig om. Jennie och Fredrik är tillsammans KG Design och jag tror vi har känt varann sen.. oj kanske 2005? Ojj vad tiden går! Under åren så har hon peppat mig mycket under vissa perioder som det har varit tufft. Jag tror inte hon vet det själv, men det är de där peppande mailen och svaren som betyder så mycket, att ta sig tiden.

Alla är vi egna företagare och vet vad man brottas med för alla sitter i samma båt så det är väl därför man alltid hittar så mycket gemensamt med alla leverantörer och kommer varann så nära.

Jag bara älskade deras monter! Beundrar hur hon fick till det, kvicktänkt och spontant. Jennie hade panik förra veckan och hade inte planerat montern alls. Hon fick ett infall, åkte på loppis, sågade itu lite möbler och målade både möbler och väggar grå – och så var dekoren klar! Gråmålade pallkragar och en rå naturfärgad skiva ovanpå. Såååå himla snyggt ! Snyggaste montrarna på Formex var helt klart KG Design och Pipols Bazaar.

De här underbara flaskpropparna Mr Ugly kommer hem snart igen.Vi har flaskpropparna hemma på lager i andra färger just nu

Och även den runda knopplocksburken i silkon

Sparbössorna i silikon

Ljusstake i silikon och trä samt kapsylöppnare som en fågel

Svarta silikonljusstakar med kopparfästen och svarta knopplocksburken i silikon kommer också in under september.

En rolig poster som kommer in senare

Väggdekor

Happy Lights!

Jag blev glatt överraskad när jag såg Happy Lights på mässan, jag visste inte att de skulle vara där! Happy Lights har tidigare varit representerade av en svensk agent men nu var självaste Happy Lights Belgien i egen hög person där och ställde ut. Supersuperkul att få träffa Michaël som jag har pratat och mailat så mycket med! Och så mycket roligt som kommer hända med Happy Lights som jag kommer ta in under hösten!

Golvlampor XL Happy Lights – jepp de kommer in sen!

Happy Lights XL och XXL finns som taklampor och golvlampor. I 54 olika färger. Bara…. Hmm vilka färger ska jag ta in…???

Taklampor XL och XXL samt ljusslingan RAINBOW, den enda slingan som har svart sladd. Här hittar du Happy Lights hos inreda.com

Efter stängningsdags på mässan var det dags för tjejmiddag på stan med Love Forever och några av dem som gått modevisningen men det blir i nästa inlägg 🙂

Dela gärna: