I slutet av januari flög jag till Köpenhamn för att träffa Susann på Babushka. I hennes hem finns mycket virkat, handgjort, äldre gedigna möbler uppblandat med Tolixstolar och Kingfisher House som ger en rå industriell look. En härlig blandning med mycket kärlek och värme. Och en hel del humor. Jag skrattade hjärtligt av små oväntade detaljer här och där, helt underbart. Som ängeln ovanpå ett högt skåp – där pälsmössan var placerad som en skön inredningsdetalj. Bara en sån sak som att sortera böckerna efter färg i bokhyllan, för att intrycket inte ska bli så rörigt, skvallrar om att det bor en färgmedveten kreatör här.

Susanne har företaget Babushka. Babushka är ryska dockor som man öppnar och man hittar en till, öppnar och hittar en till. Det finns modeller med ända upp till 12 st dockor i varandra. Susann fick själv sin första ryska docka i början på 70-talet och kärleken till dessa dockor har inte svalnat sen dess. Babushka-dockorna är en rysk symbol för moderskap, fruktbarhet och frodighet. Och just att öppna dockorna och hitta ännu fler inuti, är ett kärt minne som många vuxna idag har och minns med glädje sen man var barn.

Susann har själv ryskt påbrå från hennes morfar och har ett brett nätverk i Ryssland som ser till att originalmetoden för den ryska brukskonsten bevaras. Alla dockor handmålas i Ryssland och metoden är densamma som för 100 år sen. De är så vackra och alla dockor har olika detaljer i ansiktet, håret eller färger på blommorna även om dräkten på dockan är samma basfärg. Helt underbart hantverk!

Tack snälla söta Susann för att jag fick komma hem till dig!  ♥
Här hittar ni Babushka i webbshoppen och här Kingfisher House

1 1

1

1 1

18

1 18 

18

1

18 1

1

1 1

1

1 1

1

1 1

1

18

18 18

Dela gärna: