Annelie

Jag älskar att fixa, renovera, måla, tapetsera och bygga. Jag lär mig genom att prova, använda sunt förnuft och titta på andra hur de gör. Jag har lärt mig att det finns inte mycket man inte klarar av. Lite jävlar anamma så kan man allt, bara man vill. En skön känsla.

När vi flyttade in i huset för 4 år sen så var varenda vägg på bägge våningarna med vävtapet, vilket jag är allergisk mot, jag klarar bara inte av det. Första tiden tapetserade jag om samtliga väggar i hela huset med återställare och målade vitt ovanpå. Återställare är som en tjockare tapet, lite skummigare känsla och som slätar ut vävstrukturen kan man säga. Ett gigantiskt jättejobb, men man känner sig desto nöjdare när det är gjort och man har satt sin egen prägel på hela huset. När det väl var klart kunde jag börja tapetsera här och där. Det är en kärlek jag har, jag bara älskar att tapetsera och se ett rum förändras snabbt! Ja faktiskt snabbt, nu med de nya nonwoven-tapeterna som man limmar direkt på väggen så är det jättelätt!

favoritfärger

trappen
Redan första veckan i nya huset så fick jag panik över furutrappen och de korkklädda trappstegen. Trappen var det första jag målade, mellanblank vit färg och trappstegen klädde jag in med svart nålfilt. Pyssligt som bara den då knappt några trappsteg var de andra lika men med bakplåtspapper på rulle som mallar så gick även det.

kevins rum
Kevins rum fick en tapet som han valt själv (riktigt bra val, nöjd mamma), tapeten finns i kollektionen Bazaar och finns på inreda.com. Målade väggen bredvid fick en matchande nyans hämtad från tapeten. Kevins rum är en tillbyggnad med högt i tak, snedtak och egen utgång till baksidan. Ena väggen är 2,50 hög, den andra är nästan 4 meter så det var lite vingligt att tapetsera, men det gick bra. Golv och tak var tidigare i furu, det målade jag över i halvblank vit färg. Svartmålade golvlister till det. Nu är det ett mycket mysigare rum än innan!

kevins rum

Kevins gamla Billy-bokhylla fick sig en makeover med svart högblank målarfärg och tyg för glasdörrarna. Passar rummet bättre nu, och framförallt slipper man se allt inuti! 🙂

Filippas Rum

Precis nytapetserat i Filippas rum. Hon fick välja tapet själv och det blev 2 olika tapeter. Lila med ljusare lila mönster på, Petit Fours 397071 på 3 väggar och på den fjärde väggen blev det en ljusare lila med blommor, Petit Fours 397003, bild längre ner. Bägge säljer vi på inreda.com, klicka på länkarna så kommer ni direkt till tapeten.

Filippas Rum

Nöjd Filippa i sitt nya rum

Filippas Rum

Lila fondtapet i hallen från Designers Guild matchar

Filippas Rum

Gammal Billy-bokhylla i körsbär fick sig några omgångar rollning av mörklila högblank färg. Skrivbord av svart köksbänk med lilamålade ikeaben. Stolen ska kläs om med randiga Designers Guild tyget som skymtar längst ner.

vardagsrummet

Ovanför teven i vardagsrummet sitter det jättestora tumavtrycket Fingerprint från Ferm Living. Vit fransgardin från Etol och det stora jättefina silverfärgade keramik-hästhuvudet från vårt tidigare sortiment.

vardagsrummet

på en mellanvägg mellan kök och vardagsrum sitter Hydrangia från Ferm Living.

Dela gärna: