Jag har fått så fina bilder från Ninnie Södergren som har målat om ett skåp hemma med färgen LINO från Kalklitir. Kalklitir har en känsla av betong över sig, lite rå men ändå mjuk framtoning och lite levande på något vis. Den är helt underbar både att måla med och så galet snygg på både väggar och möbler.

Kalkfärgen kommer i påse och du blandar ut pulvret i vatten. 1 påse är 1 kg pulver som blandas ut i 1,7 liter vatten, det blir 2 liter färg. Får du färg över så kan du förvara det i en försluten burk och spara i 1 år.

Kalklitir färg måla möbler, färgen hittar du hos inreda.com

Ett gammalt skåp fick sig en ny färgnyans, ser så fantastiskt fint ut tycker jag! Och så mysigt med Happy Lights vita Snowball 20 bollar som hänger där och lyser upp!

kalklitir-lino-ninniesodergren-5

Kalklitir målas alltid med bred pensel, finns hos inreda.com

Vackra påsar och bred pensel av svinborst. Ska du måla väggar så får du inte rolla med roller utan måste använda en bred pensel.

Kalklitir kalkfärg skåp målat färgen finns hos nätbutiken inreda.com

måla pall med kalklitir färg från inreda.com

Det blev färg över så hon hittade även en pall att måla… 🙂

Kalklitir målarfärg finns på inreda.com

Och vet ni, det roliga med detta är att nästan alla känner samma sak. -“Vad mer kan jag måla??! Jag älskar det här, vill måla mer!” Man vill måla om precis överallt och allt när man väl börjat. För det är så väldigt enkelt och blir så snyggt!

Här hittar du flera färger av Kalklitir hos inreda.com

Ninnies blogg hittar du på http://ninniesodergren.se

Här kan du läsa mer om att måla Kalklitir på väggar och om att måla Kalklitir på möbler. Kanske vill du se ett långt inlägg inspirationsbilder med Kalklitir

 

 

Dela gärna: