Fick en rolig förfrågan från Lars Weiss som ville börja blogga. Lasse är journalist, författare och har jobbat i mediabranschen typ jämt. Jag känner igenom honom mest som tidigare chef på TV4, en kanal som han var med och startade som nyhetschef. Jobbat på Aftonbladet som utrikesredaktör, korrespondent i Paris, jobbat på radion, Ekot. Utlandskorrespondent i Washington. SVT, Aktuellt, styrelseuppdrag och konsult i många mediebolag. Han har skrivit som kolumnist på DN under många år (2001-2007) och har gett ut 7 böcker, de flesta kriminalromaner.

Ni fattar. Han har alltid hörts och är drillad att leta nyheter och analysera nyheter sen ungdomen och har gjort det ett helt arbetsliv. Som pensionerad så kliar det i hans fingrar att sitta bredvid och se allt som händer i världen. Han har senaste tiden börjat känna att han måste bara få skriva igen och jag förstår honom. Har man hållt på med det hela livet så känner man sig snabbt halv om man inte får höras längre, något som saknas.

Vi träffades för ett första möte och han förklarade hur hans önskemål var och tankar kring hur ett upplägg hur sidan kunde se ut. Vad gäller layout och bilder så lämnade han det helt fritt till mig. Älskar såna uppdrag, bara ramarna finns så kan jag vara kreativ.

I förra veckan lanserade vi hans blogg Stöveltramp – en mediamans funderingar på domänen mediamannen.se

 

 

Dela gärna: