Torsdag och den här veckans fredag kan man säga. Skärtorsdagen, sista dagen på arbetsveckan och dagen för en Holy Sweet-stund. Stället och stunden på veckan som har blivit som mitt lilla vattenhål att hämta energi och tanka på nya krafter. Tuffa arbetsveckor och helger som består av lika mycket jobb dom. En mellanlandning mellan vecka och helg = fredagsfika hos bästa Linda och Christina som ger mig energi att tänka på annat. Fast lustigt nog inte. Kan inte förklara men när man väl är där så pratar vi jobb, framtidsplaner, bollar idéer och kommer fram till massa bra saker. Veckans tankar får typ lufta sig lite  🙂 Förutom att man fikar och njuter av att vara “som i en annan värld”

Min dotter Filippa 11 år var ju med förra veckan och blev helt förälskad i stället, tjejerna och bakelserna. Så hon ville absolut med även denna “fredag”, verkligen inga problem, snarare en underbar mammadotter-stund 🙂 Hämtade Filippa och vi åkte in till Artillerigatan.

Därinne hade Linda och Christina en kund på konsultation som skulle beställa vackra bakelser och tårta till ett dop. Det är egentligen det tjejerna gör. Och som de är utan tvekan är så galet grymma på! Vilka skapelser de gör! Bröllopstårtor med finaste tillbehören som små bakelser, macarones, biskvier, kakor ja herregud. Bröllopstårtor, doptårtor, födelsedagstårtor till större fester och events. Förra fredagen var de och lämnade tårtor till 2 st bröllopsfester på Grand Hotel. Nu på lördag står de och bakar för fullt det sista för ett stort bröllop på en annan fin adress.

På fredagar har de öppet i sin fina butik där man kan komma in och handla styckesaker inför helgen och även slå sig ner på en fika. Och det är här jag hänger varje fredag för jag fullkomligt älskar det här stället.

Och varje fredag så ser bakverken helt olika ut mot förra fredagen så jag kan ju inte låta bli att fota varje gång!! Så mycket vackert! Så mycket smaskigt! Hemsidan finns här: www.holysweet.se och glöm inte kolla in deras blogg

Vilka öppettider de har varje fredag ser ni på deras Facebooksida, så gå in och gilla den så hänger ni med! Kanske ses vi nästa fredag? 🙂

Förra veckan tog jag ju med mig massor av produkter från Inreda.com som de gärna fick använda sig av så jag kan fotografera och använda bilderna i webbshoppen. Jämfört med om jag själv skulle baka…. ja ni hajjar! 🙂

Här det superfina gula mini kakfatet i keramik från Rice. Ett portionsfat för en stor bakelse eller som här 3 st vackra biskvier i ljuslila och gula blommor.

Rice-formarna är ju såå fina! I botten under formen är det ett hjärta, syns inte här men väldigt sött!

Lila formarna från Rice i en förpackning med 100 st formar Mini Cupcakes (25 st lila, 25 st röda, 25 rosa, 25 st gröna) sååå himla fina! Och majjj godd innehållet som de gjort, var så vansinnigt gott! Det bara smälte i munnet och kändes fluffigt och inte alls mastigt.

Förutom Linda, Christina och kunden (syns i bakgrunden i soffgruppen) så var även Mimmi Blomqvist där som jag träffade där förra veckan. Så vi bara fortsatte vårt samtal där vi slutade sist. Ett inspirerande och grymt produktivt samtal. Och nu händer det grejer! Så himla kul! Ni får veta mera snart! 🙂

Älskar hur de inrett i sin butik! Eller showroom snarare.

Min fina minifika. Mini chokladcupcake med vaniljfrosting och lila sockerblomma som glimmar. Och den där smarriga lilla chokladmojängen i våra lila formar som var vansinnigt god!

 

Så här välkomnande är det när man kommer in. Visst är det fint! Filippa och Mimmi syns fikandes och pratandes vid bordet. Linda och Christina vid disken.

Det är ju påsk! De här fina guldpåskäggen med minibiskvier i pastellfärger fyllde påskäggen! Filippa fick ett ägg av tjejerna och gissa om hon blev lycklig!!

Märängbakelserna med hemmagjord jordgubbssylt är syndigt goda!

Cupcakes, cakepops och vackra påskkakor  med lila dekor. Jag dör så vackert.

Välkomnande eller hur! Ljuslila pastellfärgade väggar och vit disk.

Nomnomnom så gott…

Finner liksom inga ord för hur fantastiskt fint det är!

Vackra påskkycklingar!

Glad påsk alla fina! Nu flyger jag och Filippa vidare till Blåkulla och träffar alla andra! 🙂

Och Filippa var helt lyrisk igen när hon gick därifrån efter en 2-timmars-boost av Holy Sweetarna. Hon fullkomligen älskar dom!! 🙂 Hon är lik sin mamma hon 😉

Holy Sweet, Artillerigatan 56, Stockholm.

Dela gärna: