2012 och mycket snart dags för sommarinköp!

Kastar mig genast in i mässplanering och vilka mässor ska besökas nu i januari-mars.  Har suttit hela helgen och gått igenom alla mässor och det är inte lätt, eftersom många som vanligt infaller samtidigt. Dock pågår ju de flesta 4-5 dagar så man hinner svänga förbi 2 mässor på de dagarna.

Formex, det är bara att inse att den måste jag gå alla 4 dagar på. Jag lyckas inte ta mig igenom hela mässan på 3 dagar, och det tar bara längre och längre tid varje år. Av naturliga skäl, jag fastnar och pratar med såå många både gamla och nya leverantörer, andra butiker och vänner man springer på. Många av mina leverantörer har jag ju känt sen starten för 13 år sen och andra har under åren blivit nära vänner.

Det är verkligen en Mötesplats för mig 2 ggr om året. Och jag älskar Formex. En gång för 5-6 år sen hade jag inte möjlighet att gå på Formex, oj vad svårt det blev kommande säsong och vad lätt det var att tappa kollen snabbt på allt som kommer. Nä den är ett måste helt enkelt. Ett kärt måste.

Det jag väljer just nu på utöver Formex är: Formland Danmark, EarlyBird Hamburg, Top Drawer London, Trendset Munchen, Ambiente Frankfurt, Maison & Objet Paris och Macef Milano. Minst 2 av dessa bör jag besöka. Vissa går bra att hinna gå igenom på 1 dag. Paris, Frankfurt och Milano behöver jag minst 2-3 dagar på för att hinna se alla hallar. Låter kanske inte så besvärligt men det gäller så klart att välja rätt mässa. Så man inte missar fantastiska produkter! Rätt produkter i vårt sortiment är ju avgörande för en bra försäljning… 🙂

 

Nu börjar mässkatalogerna komma!   Foto: annelie persson, inreda.com 

 

Sen har jag även en del privata showroom-möten att besöka både i Sverige och Danmark. Och 2 andra mässor som jag inte kan tala om vilka, bara för att vara lite hemlig.

Det svåraste tycker jag nästan är att få ihop bra flyg-tider med rätt dagar och rätt ordning på hela turnén till bästa pris och smidigaste sätt.  Lätt kombo va?

Vilka mässor tänker du besöka (ni andra som har butiker)? Kanske finns det någon som åker till samma mässa så vi kan ha resesällskap och slå ihjäl lite tråkig tid till o från mässan.

Ha en härlig dag
Annelie

 

Dela gärna: