Filippa 10 år har börjat spela handboll igen. Och det värmer mitt hjärta!! Som gammal handbollsspelare så önskar jag såklart att hon vill. Hon tycker det är så roligt med alla tjejerna och kompisarna i laget men hon har haft lite ont i kroppen och inte tyckt det varit så roligt med själva handbollen. Men nu har hon kommit igång igen, och tycker det är dunderroligt.

Jag hoppas att hon fortsätter, själv började jag när jag var 8 år precis som Filippa. Alla mina gamla handbollskompisar betyder fortfarande jättemycket för mig, de har en speciell plats i mitt hjärta. Så mycket vi har varit med om och så roligt vi har haft!

Jag uppmuntrar verkligen till lagsport. För det är så stort, så mycket mer än att bara gå ner och träna ihop, man lär sig så mycket som man hela livet har nytta av. Och det är inte förrän man blir vuxen och börjar arbeta som man förstår likheten mellan ett jobb och en lagsport. I en lagsport har alla olika funktioner, är bra på olika saker och man tar tillsammans ansvar, visar hänsyn, får lära sig se andras bästa egenskaper och tar tillvara på allt detta för att tillsammans vinna. Precis som på ett jobb, alla är bra på olika saker, det gäller att fånga upp det och göra det man är bäst på och tillsammans är man ett team som ska lyckas.

Hursomhelst tillbaka till handbollen och Lidingö SK. Idag var en stor dag för Filippa. Idag skulle flickor -01 springa in med damlaget på deras match. Filippa fick springa in och hålla handen med Emma Jonsson. Pirrigt men roligt tyckte hon, när Filippa kom upp på läktaren så utbrast hon och tittade på sina händer: “kladdigt!”. Haha hon var inte beredd på att Emma skulle ha handbollsklister på händerna :). Efter matchen var det autografjagande som gällde, gissa om hon är glad över Emmas autograf!

Haha och jag kastas genast tillbaka och minns när man själv sprang och jagade autografer. Och vet ni, lite roligt är det när jag tänker efter att jag faktiskt har Emmas mammas autograf hemma i en låda!! Pia Ekström (numera Pia Jonsson), visst är det lite roligt sammanträffande! Jag jagade också damlagets autografer som liten och såg såå mycket upp på våra stjärnor och idoler i damlaget! What comes around goes around.. 🙂

 

Lsk handboll

Lite nervösa innan medans de står och väntar på damlaget som är ute på plan och värmer upp

LSK2

Filippa (nr 59) och alla 01-tjejerna står laddade för att springa in med damlaget innan match!!

LSK

LSK 5

Ut och spelar lite på plan i halvlek

LSK6

Stolt autografägare!

Dela gärna: