Smart träningsbälte med många funktioner: ficka på sidorna med plats för nycklar, bilnycklar, kort och annat. Ficka framtill för plats med mobilen, med transparent framsida så du kan trycka på mobilen för att ändra låt eller svara i telefon utan att ta upp den ur fickan. Ställbar men med resårparti i ryggen så när det ringer kan du t ex vinkla upp fickan och se vem det är. Reflexremmen kan ersätta reflexvästen. Smart hörlurslösning.

 

iq-akraka

Maria Henriksson Akraka

 

Bältet fungerar utmärkt till olika typer av träningar och aktiviteter: löpning, cykel, ridning, skidor, stavar, powerwalks, promenader, hundpromenader, plocka svamp, fotbollsträning, trädgårdsarbete, orientering, segling. Eller vid alla tillfällen när du behöver ha dina värdesaker med dig och ha t ex musik eller tidtagning via telefonen med. Förutom träning så tror jag att denna passar bra på väldigt många arbetsplatser där man behöver få med sig telefon, kort etc men inte alltid har händerna fria.

 

2015-01-09-10.51

I fredags kom Anna Ekholm till mig på inreda.com och vi hann med en härlig fikastund och prata massor samt få leverans av IQ-bältet.

Anna är brandman och har tidigare jobbat som flygvärdinna. Anna älskar löpning och ett aktivt liv.

– “Idén med IQ-bältet kom till under en löprunda.

Jag älskar att springa. I mitt tidigare liv som flygvärdinna var det ett sätt att hålla mig i form.  Idag, som brandman, är träningen viktig såväl för jobbet som för mig själv. Vad jag däremot inte älskar med löpningen är nycklar som skramlar, hörlurssladd som hänger och slänger och mobiltelefon som skumpar i fickan. Under ett löppass i augusti 2011 började en idé ta form. Skulle man inte kunna…? Väl hemma började jag skissa och plötsligt stod det klart att jag hittat något som alla som springer – eller rör sig överhuvudtaget – borde vilja ha.”

Här hittar ni IQ-bältet hos inreda.com

Axelremmen är avtagbar och kan knäppas loss om du inte vill använda den. På axelremmen finns en dragkedja där du kan stänga in hörlurssladden så den inte flipprar runt när du tränar. Axelremmen är ställbar och passar bägge storlekarna.

Miniväska att trä på bältet baktill medföljer gratis. Värd 99 kr. Väskan rymmer en liten vattenflaska (bältesflaska), powerbars eller batteripack till pannlampa. Smart väska med lock som stängs med kardborreband. Även den har en reflex.

– Axelremmen har en 3M-reflex över fram-och ryggparti.
– IQ-bältet tål fukt, ingen fara för mobilen.
– smart hörlurslösning

Material: vattenavvisande neoprenficka för säker och bekväm placering av telefonen som kan styras genom plastfönstret.

 

 

DSC_0253-iqbalte

Energiknippet Leila Söderholm när vi var i Dubai på träningsresa för en månad sen. Leila använder bältet vid varje löprunda och när hon höll sina träningspass med oss använde hon bältet och i miniväskan baktill var batteripacket placerat till mikrofonen och PA-utrustning. Smidigt!

Tänk vad en resa till Dubai kan sluta med. En svensk produkt jag såg därnere finns nu några veckor senare i inreda.coms sortiment 🙂 Tack Leila för inspirationen.

 

DSC_0256-iqbalte

Här lägger du in hörlurssladden, längst ner kör du igenom kontakten och drar ner den till telefonen.

 

DSC_0199-1129leila

 

DSC_0244-iqbalte

Ficka på både höger och vänster sida om telefonfickan. Har du med dig ett kreditkort så stoppar du ner det och det kan inte ramla ut även om du glömmer att stänga dragkedjan, hörnet på kortet ligger under silverreflexen.

 

press_anna_spring

Anna Ekholm

 

DSC_0268-fix

Upptill finns 2 smarta grejer. Det svarta bandet har en tryckknapp, har du ett linne så kan du stänga fast linnet mot reflexbältet så det håller sig på plats ifall du är känslig mot att det skaver.

 

DSC_0270-fix

Har du en T-shirt så kan du med hjälp av plastflärpen häfta ihop remmen med halslinningen så den håller sig på plats. Tycker man inte att det behövs kan man ta bort den helt, men ett extra detalj för de som gillar funktionen.

 

DSC_0203-iqbalte

 

DSC_0213-iqbalte

Bältet baktill

 

 

anna-ap

Jag har fått två bilder från min vän Anna Persson Wallberg som driver AP Ridutveckling. Hon har den rosa varianten av IQ-bältet som inte finns i sortimentet, det var en testfärg tidigare. Anna använder sitt IQ-bälte både i stallet när hon rider och när hon är ute och springer.

Anna är dressyr ryttare, tränare för Stjärnornas hoppning och driver AP-Ridutveckling med välutbildade hästar för dem som vill utveckla sin ridning. Hennes stall och verksamhet finns i Upplands Väsby. Här hittar du AP-Ridutveckling

 

ap-anna-2

Anna på Istanbul Maraton. Heja!!

 

iq-triathlon-helen-wesstrom

IQ-bältet kan användas vid en mängd olika aktiveteter. På Annas @iqexercise instagram har jag hittat massa härliga användarbilder när man kan använda bältet.

 

iq-lopning

 

iq-lov

 

iq-cykel

 

iq-stav2

 

iq-stav

 

iq-fotboll

 

insta_wennerstromwilliam-iqalte

 

iq-tjejmilen

Massor av härliga användarbilder från @iqexercise instagramkonto 🙂

 

iqx_maria_fotograf_marek_marsina_master

Maria Henriksson Akraka använder sitt IQ-bälte bland annat vid löpning, träning och till ridning.

 

IQ-bältet finns i 2 storlekar:
Small/Medium  midjemått 70-82 cm (ställbar)
Medium/Large  midjemått 82-98 cm (ställbar)

Vilken storlek ska du ha? Det är en smaksak om man vill ha den i midjan eller på höften. Vid aktiva sporter tycker de flesta om att ha den i midjan så den sitter still. Vid hundpromenader eller powerwalks kan den sitta lösare och på höften. Oftast tycker tjejer om att ha den i midjan och killar på höften. Det beror även på tid på året, hur mycket kläder du har under. Vintertid kan du ha den över skidjackan och nyttja reflexen på bästa sätt.

Jag själv har haft möjlighet att observera de som har på sig denna och upplever att de som har den på midjan sträcker extra på sig, det är som ett osynligt band drar åt dom och de får en bättre hållning.

Här hittar ni IQ-bältet hos inreda.com

Dela gärna: