Hurra och jippi, äntligen har vi fått leverans!  Nu har första vändan av vår leverans kommit hem. Ett 60-tal härliga produkter ligger uppe nu: filtar, muggar, kannor, zebrafat, badrumsmattor, duschdraperier, coasters, doftljus, bordsklockor, vaser. Ja en härlig blandning från deras sortiment.

 

Här hittar du Jonathan Adler hos inreda.com

 

 

Skål i serien Lips och Mustache, vänder du på den så är det en mustach

 

Bordsklockor Quatrefoil

 

Mugg Lips

 

Och på andra sidan Mustach

 

Vas Lips/Mustach

 

Vas med Lips

Zebrafaten i porslin

 

Coasters i fin ask

Badrumsmattor Zebra

Doftljus

 

Doftljus

 

Vas Utopia, svart badrumsmatta och boxar med elefanter, zebra och giraff

 

Doftljus med Dora Maar i blått

 

Coasters

 

Ljuvligt härliga filtar i babyalpaca

 

 

 

 

 

Jonathan Adler

En ikonisk designer som har en fantastisk känsla för att skapa både stilfulla produkter och miljöer. Han blandar skickligt material, form, färg och mönster för att skapa en stilig, modern och tidlös elegans.

 

Hans filosofi är att tillföra modern amerikansk glamour till din vardag. Och det lyckas han verkligen med! Jonathans passion för keramik började redan som 12-åring när han var på ett sommarläger där han lärde sig dreja.  På Browns University läste han semiotik och konsthistoria – men befann sig större delen av sin tid vid närliggande Rhode Island School of Design istället, där han tillverkade krukor.

 

Han var inspirerad av allt ifrån Chanel, popkulturen, tidig Hiphop, samtida konst och mode. När hans lärare fick se Jonathans alster blev han totalsågad “Du har ingen talang. Flytta till New York och bli advokat istället”. Han flyttade till NY. Efter några år som bl.a. assistent inom underhållningsindustrin kom vändningen. Lyckligtvis var Jonathan en oduglig assistent och fick sparken från vartenda jobb han skaffade sig. Han ville göra det han brann för, att tillverka krukor. Krukor som han själv ville köpa.

 

Jonathan började undervisa i ämnet och fick i gengäld fri tid i en drejstudio att vistas i. Snart fick han ihop en kollektion krukor och ringde upp inköparen på Barneys NY – som slutligen gav honom en order. Efter att hållt på med detta dygnet runt i 3 år kom han i kontakt med Aid to Artisans – en organisation som hjälper hantverkare i utvecklingsländer genom att sammanföra dem med designers i Amerika. Jonathan åkte till Peru för att se om han kunde frigöra sig själv från produktionen. Detta kom att bli en mycket lyckosam resa. Nu kunde Jonathan koncentrera sig på designen. Under sin tid i Peru startade han även produktion av textilier såsom kuddar, plädar och mattor. Han fusionerade en skandinavisk modern känsla med en etnisk, hantverkmässig stil från Peru.

 

Jonathan öppnade sin första butik i Soho 1998. Keramiken var basen i sortimentet men han ville även designa produkter runt omkring för att skapa en helhet till det “chica hemmet”. Först designade han några oskyldiga kuddar, sen en soffa på vilken kuddarna kunde vila, sen småbord för att passa soffan, sedan lamporna för att belysa soffan osv.

 

Jonathan är snart inne på sitt 20e år i branschen och numera finns möbler, mattor, keramik, tyger, textilier och detaljer i hans kollektioner och han finns representerad över hela världen. Det är ett äkta hantverk där alla skapelser börjar i hans studio i Soho.

 

Guld och glam, keramik och mjuka tyger. De mjukaste alpacafiltarna i mönster Zig Zag och Nixon, underbara doftljus, vackra glasunderlägg i set om 4, brickor och fat i guldskimmer i serien Animalia, kuddar med paljetter och dekorationer, badrumsmattor i zebrarandigt, duschdrapier a la Hollywood och vaser och skålar i vackert hantverk inspirerade av Gala och Dora Maar.

 

 

Inreda.com är stolt återförsäljare av Jonathan Adler. 

 

 

 

Dela gärna: