I onsdags var jag hos en kund på Gärdet och målade hennes sovrum i färgen Simplicity. En kalkfärg som är betonggrå men med en dragning åt lila. Färgen är skapad i samarbete med Add Simplicity som jobbar mycket med Feng Shui och har tagit fram en riktigt må bra färg, med lite drag åt dimrosa ljungfärgad.

Som alltid så skiftar ju kalkfärg väldigt i nyans hos alla och den kan se olika ut beroende på väderstreck, årstid, ljusinsläpp med mera. Du kan alltid beställa ett färgprov och håller du upp färgprovet mot väggen hemma så blir det ju samma färg sen när du målar såklart eftersom du är i samma rum. Ser du färgprovet bara här på plats hos mig, så blir det ljuset som är här och inte hos dig såklart. Så därav vikten att beställa färgprover.

Lägenheten jag målade hade vita väggar i sovrummet, många tavlor i både färgglatt och svartvitt, samt mycket möbler och saker att ta hänsyn till. Att hitta en färg som gjorde att rummet blev harmonisierat och gav ett lugn och som tonar ner men samtidigt lyfter alla tavlorna. Kunden i sig är väldigt färgstark, så detta med vita väggar från början hade känts fel och efter att ha letat efter rätt färg och rätt känsla i många många år så blev hon tipsad om kalkfärgen hos mig. Hon kom förbi mig och kikade på hur det ser ut målat och valde bland massa färgprover. Hon föll ganska snabbt för Simplicity och när hon höll upp den hemma hos henne så kändes den klockren. Och slutresultatet blev verkligen över förväntan bra och väldigt passande hennes hem och hennes färger på sänggavel. Jag blir alldeles varm inombords och så glad över att mina kunder blir så supernöjda med resultatet, det betyder jättemycket!

Jag målade lager 1 på förmiddagen. Sen tog vi en promenad på Gärdet och ner till nya Eatery för att äta lunch. Det var en magiskt solig dag och riktigt varmt för att vara i slutet av september. Så himla härlig lunch och vi satt och diskuterade livet och bara njöt. Några timmar senare var vi tillbaka igen och jag målade lager 2. Jag fullkomligt älskar att dra loss maskeringstejpen efter ett målarjobb, då när man ser hur otroligt fint det blir!

Här kommer lite efter & före bilder blandat.

Skillnader på färgerna tycker du? ja det stämmer. Dels är det väldigt svårt att fota just kalkfärg för att den upplevs som levande och skiftar färg pga dess flammighet. Sen beror det även på att det varit olika väder när jag har fotat, ena dagen var det molnigt o grått, nästa soligt. Precis som det är alla dagar, vädret skiftar.

Jag älskar hur tavlorna nästan lyfts ur väggen och poppar fram på ett helt annat sätt än vad man kan åstadkomma med vanlig vit färg.

En till tydlig och talande bild för hur stor härlig skillnad det blir med lite kalkfärg jämfört mot vita väggar. Förebilden, jovisst man ser byrån, tavlan med apan och andra detaljer – men oj så mycket mer markant det blir med kalkfärgen! Och inte bara vackrare väggar, man mår så otroligt bra i rum med kalkfärg. Jag kan inte förklara det, det måste upplevas. Det känns så ombonat och harmoniskt.

FÖRE. Innan med vita väggar

Efter med kalkfärg Simplicity

Mellan sovrummet och hallen fanns en liten extrahall med garderob på ena sidan. Den målades även den för att få ett flyt in i rummet och även fånga upp känslan att sovrummet känns större med ett för-rum. Det blev väldigt lyckat.

Lite “målarbilder”. När man målar så ser det helt galet ut, färgen är mörk när den är blöt och sen torkar den fläckvis.

Den ljusa väggen är den första jag målat på “varvet runt” och påbörjad en timme före jag knöt ihop det med att komma runt till “start”.  Så nu börjar väntan på att lager 1 ska torka. Det fixar jag och kunden med en skön promenad över hela Ladugårdsgärdet i solskenet och äter lunch på Eatery.

Lunch, ladda batterierna och sen tillbaka för att måla igen!

Redo för lager 2.

Klart och färdigtorkat. Och jag är tillbaka 2 dagar efter för att fota lite. Kunden var väldigt förvånad men glad över att slutresultatet ändå var så otroligt likt färgprovet jag målat upp tidigare åt henne. Så roligt att höra!

Här kan du läsa mer om den miljövänliga kalkfärgen Kalklitir.

Här hittar du just färgkulören Simplicity 

Massor med bilder i Kalklitir-galleriet

Här hittar du färgprover om du vill beställa.

Många av mina kunder målar själva, jag har sålt färgen sen vi tog in den från Island sen år 2014, så jag har tusentals kunder som målat sen dess. Men alla vill inte måla och då får du gärna kontakta mig så hjälper jag dig, vi är anslutna till ROT så har du möjlighet till det så kan du nyttja 30% ROT-avdrag på målarjobbet. Här hittar du några av målarjobben jag gjort

/ Annelie och nås på email annelie@inreda.com

Dela gärna: