Ett av mina stylinguppdrag och målarjobb var att hjälpa Patrik Isaksson att få till det snyggt hemma. Jag fick ett litet rop på hjälp från honom via Instagram och bokade en tid för att komma iväg och kika på hans lägenhet. Patrik önskade hjälp med en mysig plats i sitt hem att äta middag och frukost på och samtidigt få till en härlig miljö samt möbler lite här o där. Åh vilket roligt uppdrag i en supermysig lägenhet! Vi kom överens om att 3 av rummen skulle få kalkfärg  i samma färg. Man såg väggarna från angränsande rum så därav samma färg överallt. Det blir en känsla av att det är större. Vi valde en mörkgrå kalkfärg.

 

Förebild. Här har jag maskat överallt.

Första lagret målat och vi inväntar att det ska torka.

Väntar på att andra lagret ska torka. Tejpen är borttagen och resultatet blev jättebra.

Jag börjar måla nästa rum. Den här väggen är det första man ser direkt när man kommer in från entren.

Inne i vardagsrummet på tv-väggen så fanns en djurmönstrad sammetsremsa, anar att hela väggen varit tapetserad innan Patrik flyttade in. Konstigt att de lämnat remsan innan utflytt men hursomhelst den åkte bort och den väggen målade jag med mörkgrå kalkfärg. Den långa väggen med trä har Patrik satt upp.

En glimt ut i köket där det finns en svart järnbalk mellan köket och matrummet. Den matchar in väldigt snyggt mot den nya kalkväggen.

En gammal tavla med hans mamma på utanför frisörsalong där hon jobbade. Underbar tavla som ska upp på målad vägg sen!

Tv-väggen är inte riktigt torr än, slutresultatet blir mjukare.

Medans vi väntade på att färgen skulle torka så åkte vi ner på stan och kikade på inredning och möbler. Patrik hittade de här på en butik och köpte hem. Galet snygg färg på sammeten, lite blågrålila. Färgen på stolsbenen matchade inte någonting så det fixade vi till lätt med svart lackfärg. På inreda.com har jag en färg som heter Black Night från Palett & Co som är superbra och riktigt snygg. Den rollade jag stolsbenen med.

Voila! Hur snyggt som helst!

Tack Patrik för ett superroligt uppdrag!

Köksbord, matta, drinkvagn, enjoy candles batteriljus, taklampor och porslin. Det blev såå himla fint hos Patrik. Men oops, jag verkar dessvärre inte ha tagit några på slutresultatet. Och så finns det en vägg till jag vill måla, en vägg jag tycker är alldeles för vit. Vad säger du Patrik, ska vi ta tag i en till vägg?

Dela gärna: