Ett av mina målaruppdrag där jag målar väggar med kalkfärg har varit på Salong Care of Gåshaga här på Lidingö. Salongen ligger längst ut på vackra Lidingö i Gåshaga, vid vattnet på piren med en vidunderlig fantastisk utsikt genom stora fönsterbeklädda väggar. Jag har gjort naglarna hos Hanna Cram i några år och när jag sitter där så pratar vi ofta om mina kalkfärger. För ett år sen så började vi planera inför att måla 2 av behandlingsrummen men att försöka få till en tid i semestrar eller så när det inte var massa kundbokningar. Och äntligen var det dags!

Ena rummet var vitt och det andra var cement och numera fullt med borrhål i väggarna då det tidigare varit ett kylrum i en vinkällare.

Vi valde färgen Winter Primo från Kalklitir, den är betonggrå med lite värme i. Först planerade vi att ha färgen San Saccaria men eftersom den innehåller en grön ton så valde vi att istället gå på Winter Primo eftersom trägolvet i större rummet är vackert mörkbrunt för att hitta en helhet bland färgerna som går ihop på ett fint sätt.

Vita väggar och ett ganska tråkigt rum ska få sig en fräsch uppryckning.

Runt hela salongen i ytterkant så har det legat en 20 cm bred grusgång som en ram runt hela. Väldigt opraktiskt! Dels ur städsynpunkt men även att man inte kan nyttja hela golvytan på ett smidigt sätt. Det var tidigare hyresgästen som hade lagt in det. Efter målningen plockades stenen bor, äntligen, så länge som vi pratat om det men det dammar ju en del så det gällde att välja ta ur det vid rätt tidpunkt.

En del förarbete krävdes efter att lister och gamla delar drogs bort. När man spacklar gamla skador eller hål så är det viktigt att man målar med grundfärg ovanpå spacklet för att kalkfärgen ska fästa bra.

Tejpar allt innan jag sätter igång och målar.

Kalklitir kommer som färgpulver och man blandar själv ut den med vatten. Supersmidigt! Bred pensel 14 cm är den som jag gillar bäst. Bredare och man målar lite mer i varje penseldrag och jag tycker resultatet blir snyggast.

Då kör vi! Så redo!

Första väggen på gång.

Målat hela rummet. Vänster vägg precis nymålad och höger väggen jag började med att måla rummet runt börjar sakteliga torka.

Ivrig väntan på att det ska torka. Kommer tillbaka imorgon och målar lager 2.

Andra lagret målat och nu är färgen torkad och jag har rivit bort all maskeringstejp.

Supernöjd med Paolas rum!

Vi bär in hennes möbler. Spegeln ska upp på väggen senare och lite vägghängda hyllor ska senare inhandlas.

Redo så Paola kan ta emot sina kunder igen.

En glad och nöjd Paola med sitt nya fina rum. Paola Hallin hittar du på Paolas Fotvård

Jag sätter igång med andra behandlingsrummet och även väggen utanför som ramar in rummen.  Vi kom överens om att det blir absolut snyggast om även den väggen blir målad så allt hänger ihop på ett naturligt sätt i färgerna.

Sådärja. Väntar på att första lagret ska torka.

Ett lager i behandlingsrummet och ett lager på väggen utanför är precis avklarat. Yihooo så skönt!

Första lagret har torkat.

Notera att färgen ser mycket ljusare ut på den yttersta väggen jämfört med rummet där Paola har sitt rum. Det är det som är så spännande med kalkfärgen, beroende på vad du har för ljus i rummet så reagerar den helt olika. I behandlingsrummet så är det mörkare och väggen utanför badar i ljuset från rummets ena vägg som är 25 kvm fönsteryta, inga väggar bara fönsterglas från tak till golv. Det flödar in dagsljus och havet ligger bara 10 meter ifrån på kajen.

Dags för andra lagret inne i andra behandlingsrummet.

Nästan torrt! Visst ser det fint ut!

Klart! Andra behandlingsrummet är nu också klart och möblerna inflyttade. Notera även att stenen är bortplockad och cementen syns nu istället.

Hittade en tidigare bild på mig och Hanna Cram som äger salongen!

Tack för roligt uppdrag Hanna Cram och Paola Hallin på Care of Gåshaga!

Salong Care of Gåshaga, längst ut på vackra Lidingö. Salongen ligger vid vattnet på piren med en vidunderlig fantastisk utsikt genom stora fönsterbeklädda väggar.

Vill du också ha väggar målade i kalkfärg av mig så hör av dig! Annelie@inreda.com är min email. Behöver du hjälp med färgval så fixar jag det och även om du har massor av andra frågor om färgen. Jag har målat med färgen sen 2014 så jag kan det mesta om den. Här hittar du Kalklitir i webbshoppen.

 

Dela gärna: