Åh jag är så glad att jag började träna i mars förra året på Body Fit Boot Camp, det har nu gått 16 månader av mitt nya liv. Med träning och en ny kost. Och jag mår så bra! Ofta frågar folk mig vad mina mål med träningen är och ja visst från början var det att gå ner i vikt, få muskler, få snyggare hållning och våga gå i bikini. Men någonstans på vägen har det där förändrats till att jag känner att jag bygger verkligen upp min kropp för att hålla mig frisk länge, orka bli gammal utan att ha ont och vara svag. Det är ett tag kvar, jag är bara 44 år men det går snabbt utför om man inte tar hand om sig. Det har successivt mentalt ändrats från att tänka kortsiktigt och lösa det nu till att tänka långsiktigt och en ny livsstil som jag vill leva med resten av mitt liv, när man sen är gammal o skruttig så har man ju en god grund att stå på.

Jag kan ändå tycka att jag har varit vältränad hela mitt liv, tills för 14 år sen när jag startade företaget då all vaken tid har gått åt till att jobba. Jag har tränat handboll från jag var 8 år tills jag var 32 år, varit utbildad aerobicsintstruktör och gymmat mycket. Och min kropp var väl uppbyggd men med mycket skador från handbollen, och en axelskada hämmar mig fortfarande. Men med bara jobb jobb och jobb, dålig mat, godisberoende och ett osunt fikafrossande så kände jag hur både kroppen och jag mådde sämre och sämre. På första Body Fit Boot Camp träningen så var det en nära-döden-upplevelse, fy fanken säger jag bara. Och jag hade sån träningsvärk i flera dagar efter och jag minns att jag hade så ont så jag vaknade så fort jag försökte vända eller röra mig i sömnen. Så utifrån den erfarenheten så kunde det ju bara bli bättre och bättre. Kunde nog inte fått ett bättre wakeup-call om hur illa det var. Jag som trodde jag var i “bra form” med orken. Hahaha.

Ett av mina mål med träningen var faktiskt “att få tid över för mig själv och komma bort från jobbet”. När jag tränar, det är nog enda tiden på hela veckan som jag fokuserar på något helt annat och inte en jobbtanke flyger förbi.

På de här 16 månaderna så har jag gått ner 13 kg, varav 10 kg redan de 3 första månaderna. Men vikten är inte det viktiga tycker jag, jag fokuserade mer på måttbandet under den första tiden och nu hur jag mår och att jag känner mig stark och bär upp mig själv på ett helt annat sätt. Hela kroppen förändras och formas om och för att inte prata om energinivån och orken.

 

Jag är så glad för Body Fit Boot Camp! Vansinnigt jobbig träning men ojj så kul vi har! Vi är ett gäng som går och tränar och vi delar allihopa på samma PT, Lee Skinner som driver BFBC. Alla kommer inte alla gånger men det blir ändå som en lagkänsla för att man lär känna alla så väl och jag stormtrivs med gänget. Det kommer in nya allteftersom och jag är säker på att de snabbt känner sig väldigt välkomna. Lee har fått ihop en sån härlig grupp med människor och Lee själv är otroligt peppande och fokuserad, allt är på engelska eftersom han är engelsman. Jag såg en väninnas check-ins på Facebook i ett år innan jag tog mig i kragen och vågade gå. Och nu är det 16 månader sen och jag ångrar inte en sekund att jag tog tag i det! Tack Anette Strand för dina check-ins 🙂

Igår lördag var vi på Gärdet istället för här ute på Lidingö. Vansinnigt varmt i stekande sol och suuuuuperjobbigt pass! Men som alltid så måste det vara bästa starten på helgen! 🙂

I tisdags efter träningen så var Body Fit Boot Camp-gänget ute och käkade, alla kunde inte följa med men vi blev iallafall 15 st glada ! Vi var på Gåshaga Sealodge längst ut på södra Lidingö som ligger helt fantastiskt nere vid vattnet och kvällen bjöd på fint väder. Ser ni Finlandsbåten ute på vattnet, så förstår ni att vi verkligen är längst ut 🙂

Här är vi: ett helt underbart gäng med bodyfitbootcampare! Underbara människor jag gillar att både träna och umgås med!

Och ser ni på andra sidan vattnet, det är Elfvik på Norra Lidingö och min fantastiska powerwalkrunda längs hela vattnet och sen upp i skogen vid Elfviks gård och hemåt igen.

En rolig syn i Lidingö Centrum igårkväll. Fontänbad. Skumbadet är upphällt och det är bara att hoppa i! 😉

 

Dela gärna: