Ja inte nu men just nu sitter jag och har planerat in hela januari och februari för olika mässor och inköpsresor. Och då finns det väldigt mycket bilder sen tidigare mässor som jagjobbar väldigt mycket med i flera år framöver faktiskt. Och just mässan i Paris i september har jag på grund av flera skäl inte hunnit bearbeta intryck och bilder av ännu.

Har i 5-6 timmar under söndagen suttit och gått igenom ca 700 bilder från den resan och det blev visst väldigt många till bloggen, ett 100-tal så det kommer fler inlägg. Många av bilderna på produkter som jag nu bestämt mig för att ta in visar jag inte nu, de får ni se senare allteftersom 🙂

20140106-011707.jpg

Jag flög ner till Paris för att möta upp min vän och fina resesällskap Helena Aro som redan var i Paris sen någon dag tillbaka. Jag frågade Helena några veckor tidigare om hon ville följa med mig till Paris på mässan Maison & Objet. Jag har lärt känna Helena via jobbet och varje gång vi träffats så har det klickat. Varför inte chansa tänkte jag, vore ju superkul att åka ner tillsammans!

Hon tyckte det var en toppenidé och ville såå gärna med!! Helena hade precis då slutat sin anställning på ett möbelföretag och återgått till Aftonbladet Härligt Hemma som frilansande stylist och inredningsreporter. Förutom bevakning av mässan så planerade hon även reportage från Paris på loppmarknader, hemmahos-reportage och inredningsbutiker man inte får missa.

20140106-012924.jpg
utsikt från Magdalenas fina takvåning

Helena tog genast kontakt med en tjej hon haft kontakt med tidigare när Helena jobbade som stylist. Magdalena Martin som tidigare startade och drev webbshoppen Par Courrier (inredning) i Stockholm, men som sålt den för ett år sen och flyttat till Paris och nu jobbar som fotograf. Kunde vi bo hos henne? Det var tyvärr för trångt i hennes takvåning men däremot så är hon med och driver en liten förmedling där de hyr ut 10-12 lägenheter och vi fick tag på en sååå mysig liten lägenhet högst upp i ett hus i Montmartre.

20140106-013729.jpg

Så vacker utsikt från vardagsrummet i den lägenheten Helena och jag hyrde. Vy över vackra Montmartre.

Jag tog taxi till lägenheten och mötte Helena och Magdalena där. Första gången jag träffade Magdalena men vi hade ju tusentals saker att prata om så det kändes som vi känt varann länge 🙂

20140106-013949.jpg

Utsikt från köket

20140106-014037.jpg

Vår lilla söta gata

20140106-014055.jpg

Helena i vårt kök. Fullt utrustat med allt precis som ett vanligt hem, så skönt.

Efter någon timme var vi klara och skulle ut på Montmartres härliga gator. Vi mötte upp två andra svenskar som också var där pga mässan. Det var Per från Sköna Hem och Jonas som är inredare på Fogia, de hade varit nere några dagar innan mässan för att styla Himlas monter. Helt underbara killar och tillsammans gick vi 5 och Magdalenas hund Nelson ut i Parisnatten för att äta, dricka champagne, vin och dricka drinkar, skratta och diskutera livet på en uteservering i Paris.

20140106-014156.jpg

Helena Aro, jag och Magdalena Martin

20140106-154232.jpg

Magdalena och Jonas

Vi hade det vansinnigt kul och efter några timmar hamnade vi hemma hos Magdalena och hennes fina takvåning för en rolig efterfest och massa inredningssnack.

20140106-014523.jpg

Natt och mörkt men hon har utsikt över Paris och takåsarna, uppe till höger ser ni Eiffeltornet. Det är mäktigt, skillnad mot att se Kaknästornet från sitt fönster :))

Men åh vilken superstart på resan! Jag åkte ner utan att veta vad jag skulle få se och få vara med om, Magdalena var en supervärdinna som tog så bra hand om oss och tog runt oss till några av hennes favoritställen.

Dela gärna: