Vackra mattor i härliga färger och vackra material från Classic Collection finns nu i vårt sortiment. Sittbänkar klädda i sammet eller i mattorna.

 

Classic Collection är ett Stockholmsbaserat inredningsmärke som designar och producerar mattor samt andra handgjorda inredningstextilier i Indien.

 

Classic Collection står för tidlös design. Basen är de handvävda mattorna av finaste ull. Företaget grundades 1995. Deras mattor är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att pengar skänks till familjerna i mattdistrikten. Dessa pengar går främst till barnen och möjliggör regelbunden skolgång samt grundläggande sjukvård.

 

Mattorna trycks, tvättas och skrubbas för hand, färgnyansen kan avvika från matta till matta. Classic Collections mattor tillverkas för hand, en och en, på vävstolar som enbart drivs av traditionellt hantverk. Ingen mekanisk hjälp finns att tillgå under vävningsprocessen. Genom att de valt att producera mattor för hand i Indien, har Classic Collection också gjort ett medvetet val att omfamna den naturliga variation som följer denna process. 

 

Maskinvävda mattor är mer benägna att upplevas som perfekta. Perfektion är inget Classic Collection eftersträvar. Vi älskar det unika, ingen matta är den andra lik och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika.

Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair.

 

Här hittar du Classic Collection i webbshoppen – där finns även fler modeller än du hittar här

 

 

En lyxig matta i glansig Tencel – Viskos. Matta Velvet ger en lyxig känsla till rummet och är fantastisk att sätta fötterna på. Här i färgen Dog Palewood

 

Matta Velvet Tencil i färgen Silver

 

Matta Key är handvävd, luggen har ett mönster som skurits ut i luggen och en tredimensionell känsla uppstår. Mattan finns i flera storlekar.  Matta Key är tillverkad i Petyarn som är ett återvunnet material, tillverkat av petflaskor. Här i färgen Titanium.

 

Svart sammetsklädd bänk och matta Urban

 

Bänk eller puff i Velvet Simple Taupe

Bänk Zebra är en sittbänk klädd i zebra-mönstrad bomullsmatta med nätta svarvade, mattsvarta ben. Bänken fungerar lika bra framför sängen som i hallen eller som extra sittplats i vardagsrummet. Kombinera Bänk Zebra med tillhörande matta. Varje bänk tillverkas för hand och är helt unik.

 

Bänk Labyrinth är klädd i ullmattan med samma namn med nätta svarvade, mattsvarta ben.

 

Bänk Velvet är tillverkad för hand och klädd i lyxig sammet med nätta svarvade, mattsvarta ben.

 

En handmålad silkematta i fantastiska Azurnyanser, matta Silk Azur

 

Ullmatta Labyrinth är med sitt geometriska mönster en lättplacerad matta som finns i flera storlekar. Både som stor matta och liten matta för tex barnrummet eller hallen.

 

Ullmatta Labyrinth Black och längst fram Mingh

 

Ullmatta Labyrith Titanium på väggen, sittbänk Tangier är klädd i ullmattan med samma namn med nätta svarvade, mattsvarta ben.

 

Ullmatta Labyrinth är med sitt geometriska mönster, i färgen Stormy Weather. Finns i storlek 140×200 cm, 170×230 cm, 200×300 cm, 250×350 cm.

 

Matta Hilton är tillverkad av återvunna petflaskor. Garnet kallas Pet Yarn, ett garn som är väldigt slitstarkt och lätt att hålla efter.

Matta Key Silver är handvävd, luggen har ett mönster som skurits ut i luggen och en tredimensionell känsla uppstår. Matta Key är tillverkad i Petyarn som är ett återvunnet material, tillverkat av petflaskor.

 

Matta Batique i färgen Indigo

 

Matta Copenhagen

 

Ullmatta Moroccan white är handknuten i finaste ull, mönstret är inspirerat av traditionella marockanska mönster. Mattan har en halvlång lugg.

 

Ullmatta Milano i färgen Stormy Weather. Bänken Cross Velvet Titanium

 

Alla mattor finns i flera storlekar.

 

Classic Collections mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

 

Här hittar du Classic Collection i webbshoppen

 

 

Dela gärna: