Midsommarafton och det är dags för vår härliga tradition att fira tillsammans med min lillasyster Maria och våra familjer.  I år var även mamma Maud och Peter med, jättemysigt att ha dem med! Även underbara Bente Gustavsen var med som vanligt och ett gäng kompisar till Hasses äldsta grabbar Max och Daniel. Hanna som är äldst hade mig sig egen familj för första gången, Tim har ju varit med förut förstås men lilla Mio 7 månader gjorde debut – hans första midsommar! 🙂

Det börjar egentligen redan i februari när de första frågorna från Hasse och Maria börjar poppa fram. Ni kommer väl på midsommar??  “ehh….”, då får man ställa om sig och tänka sommar och snabbt svara “ja absolut!” Ingen midsommar utan att fira med dom 🙂 Tror vi är inne på 9e eller 10e året nu.

Först börjar vi med lunch vid 12-13 tiden. Går sen iväg till midsommarfirandet vid Bromma Kyrka där vi fikar på champagne och kladdkaka, cheesecake, jordgubbar och kaffe samtidigt som det är dans runt midsommarstången. Och här just här när vi varit här någon timme eller så, så blir det lite muggigt väder och det känns som det ska börja regna. Det har hänt de senaste 3-4 åren och det är väl lite konstigt? Så dags att plocka ihop och tillbaka hemåt och fortsätta firandet. Solen kommer tillbaka, vi fortsätter mysa, skrattar, pratar, dricker vin och äter middag. Sen sitter vi kvar ute bland myggen till strax före midnatt.

Om det är fint väder, som det alltid lyckas bli på något märkligt vis. Även i år.

 

Till sillburkarna så passar Rice små melaminskedar toppenbra!

Ugnsformarna från Rice passar lika bra som uppläggningsfat såklart, här ett lila i storlek medium. De kommer in igen under juli månad. Den lilla rosa skålen är den minsta skålen i set om 4 st melaminskålar med lufttäta lock.

Den lilla turkosa ugnsformen

Maria fixar lunchbuffén

Hasse med drickaväskan

Jag, Filippa, Hanna, Mio, TIm, Peter, Maud, Maria, Bente och Hasse runt det stora bordet 🙂

Nubbevisor

min dotter Filippa <3

Ärvda stolar som har målats i turkost

Blomurna i plast från Rice, kommer snart hem igen till inreda.com

Lollo och Max

Supersmarrig cheesecake bakad av Hanna

Fick med hela ligan på bild! 🙂 Här är vi hela bunten nere vid Bromma Kyrka och midsommarfirandet!

Maria

Hasse

Robert

Bente, Hanna och Tim

Lollo

Kevin med småkusinerna Charlie och Victor

Supersöta Mio 7 månader, son till Hanna

Robert

Hasse fixar godaste grillspetten: Laxspett eller kyckling/fläskfile.

Honeycombs från inreda.com

Jag och Lollo! 🙂

Maria matar Mio. Tänk hon är faktiskt mormor till Mio 🙂 Eller ja bonusmormor heter det väl egentligen då det är Hasses äldsta barn Hanna som har fått en liten gosig en. Men hur sött är inte det!

Strax före midnatt åkte vi hemåt igen efter en suuuperlyckad och kalashärlig midsommarafton! Och vilken tur med vädret vi hade 🙂

 

Dela gärna: