Här kommer ett riktigt gott och hett tips! Millesgårdens Lanthandel har öppnat upp sin restaurang även kvällar. Jag och Richard (@eventation.se) var där premiärveckan i början av maj och provsmakade deras nya kvällsmeny. Smaklökarna jublade och den ena efter den andra rätten var helt magisk!!  En fantastisk middag i glashuset med Millesgården och en vacker solnedgång över Stockholm som bakgrund.  Millesgårdens Lanthandel på Lidingö har förutom öppet på luncher alla dagar i veckan nu även kvällsöppet tisdag-fredag fram till midsommar. En riktig pärla på Lidingö!!!

 

Så vacker mat! Inte bara en fröjd för ögat, det var verkligen oerhört gott!! Första rätten: kokt vit sparris med hollandaisesås, Älvdalsrom och örter. Mmmm.

 

Nocarellaoliver och Foccacia & olivpesto

Har nog aldrig ätit så GODA nyrostade mandlar!!

Nästa rätt Pasta Orecchiette Cime di rapa : en handgjord pasta med sardeller och parmesan toppat med majroveblad från Alpulien.

Vårprimörer Fritto Misto: Friterad silverlök, zucchini, sparris och sötpotatis med en fantastiskt god creme av vit miso och vitlök.

 

 


En fantastisk regnbågslax med sparris, avocado och vattenkrasse.

Richard och Johan

24 timmars rökt oxbringa – helt fantastiskt god!! Svenskt naturbeteskött med ratatouille, friterad färskpotatis, rödvinssås och Bearnaisesås. Alltså hallå! Så gott.

Dessertdags!

En vansinnigt god Rabarber och Jordgubbssorbet. Och en chokladterrine av mörkmousse och browniebotten med kryddkokt päron. Till det ett dessertvin Le7. Såå smarrigt!

Som grädde på moset kom en TREDJE efterrätt in!! Heeregud så gott!! Kvällens kaka: Mandelkaka Clafoutis och spritade körsbär med vanilj creme fraiche. Till det generöst med egentillverkad Limoncello.  Allt bara smälte i munnen.

Anders och Johan, två grymt duktiga kockar som driver Millesgården Lanthandel.

Johan, Richard och Anders

Tack för en fantastisk kväll! Vilken middag, jag kan varmt rekommendera Millesgårdens Lanthandel och deras kvällsmeny!! ♥️♥️

 

Jag är mycket för att stödja alla våra lokala duktiga entreprenörer här på ön. Millesgården ligger dessutom ett stenkast från Lidingöbron och vägg i vägg med Foresta. Så även om du bor i Stockholm – pallra dig hit, det är närmare än du tror. Och du lär inte ångra dig – mat i toppklass!!!

 

Kram Annelie

 

Hemsida: Millesgården Lanthandel

Instagram: @millesgardenlanthandel

Om Millesgården Lanthandel:

Av matälskare för matälskare

Välkommen till Millesgården Lanthandel, en restaurang på Lidingö med fokus på grön, hälsosam och medelhavsinspirerad mat.

 

Vi väljer varje ingrediens i våra rätter noggrant och med hänsyn till vad som är i säsong. Tonvikten ligger på grönsaker och fisk samt någon enstaka kötträtt. Influenserna är hämtade från Medelhavet, men många råvaror är svenska. Oftast klimatsmart odlade från mindre producenter. All mat som serveras i restaurangen tillagar vi från grunden, med hantverk, kärlek, och omsorg. Vårt kaffe är ursprungsdeklarerat och handrostat i små kvantiteter i Stockholm. Vi mal kaffet precis innan varje bryggning. Det tar ibland lite längre tid och kan även kosta något mer att göra på vårt sätt. Men vi vet att det är värt det. För det finns inga genvägar till riktigt god mat. 

 

 

Dela gärna: