Nu ligger massa nyheter från danska Nicolas Vahé uppe i webbshoppen. Jag träffade dom igen nu på Formexmässan och blev bjuden på en fantastisk avsmakningsrunda med nyheterna. Det är nog 1 år sen som vi hade Nicolas Vahé senast i sortimentet så det kändes jättekul att uppdatera sig och lägga order. Och i förra veckan kom allt hem och smaklökarna slår ju glädjevolter bara av att se förpackningarna och läsa namnen!

Nicolas Vahé är född i Frankrike och har jobbat som kock på Pic Valence, en 3-stjärnig Michelinrestaurant och senare upplärd som Chocolatier hos Daniel Giraud Valence, en världsberömd chocolatier. År 2000 flyttade han till Danmark och 2007 startade han sitt eget märke Nicolas Vahé. I hans kollektion finns snygga arbetsredskap för att laga och skapa maten men även helt fantastiska röror, marmelader, efterrätter, salter med mera, det finns hur mycket fint och gott som helst!

Dessutom snyggt förpackat och med spännande smakkombinationer. Här hittar du Nicolas Vahé hos inreda.com

DSC_0822_fix_nicolasvahe

Nicolas och jag

IMG_5719-nv

För några år sen var jag bjuden på fest hos House Doctor (mitt blogginlägg från festen hittar du här), jag var enda svenska butik där och jag fick möjligheten att träffa butiker från hela Europa. Superrolig kväll och det var vid det tillfället som jag blev presenterad på riktigt för Nicolas kunskaper. Det var en sååån fantastiskt god meny och vi var många som föll pladask.

hd-fest1

#tbt aug 2012

hd-fest2

#tbt aug 2012

DSC_0817_fix_nicolasvahe

Men åter till Formexmässan och deras goda monter!

DSC_0746-fix_nicolasvahe

Risotto är beställt och kommer hem om några veckor. Tryffeloljan finns på lager.

DSC_0747-fix_nicolasvahe

Fantastiskt goda spreads! Chokladkrämer (lite som nötcreme ni vet) som du har på kex, pannkakor eller glass. Brickan i svart har också kommit hem, även skedarna i björkträ. Perfekta till buffebordet eller avsmakningsmenyn.

DSC_0749-fix_nicolasvahe

Mmm…mums!!

DSC_0751-fix_nicolasvahe

4 sorters Spread finns.

DSC_0757-fix_nicolasvahe

Så mycket gott i sortimentet! Drycker har jag inte tagit in men den var verkligen supergod!

DSC_0759-fix_nicolasvahe

Victor, Dominique, jag och Nicolas

DSC_0743_fix_nicolasvahe

DSC_0742_fix_nicolasvahe

Dominique visar och ber mig blanda Mayonnaise Lemon med Ketchup Deluxe Ginger & Lemon. Åhh så gott! Lätt utbytt mot en Rhode Island sås.

DSC_0740-_fix_nicolasvahe

Ketchup Deluxe. Jag är inget fan av Ketchup och att därför se sig själv sitta och äta ketchup rakt av var verkligen otippat. Ännu mer otippat att det var kolossalt gott! Vad än de tar fram för smaker så är det såå gott!

De fina engångskålarna i björkträ har vi också fått in samt Ketchup Deluxe i tre smaker: Ginger & Lemon, Black Olive & Rosemary och sist men inte minst Karl Johan Svamp.

DSC_0738_fix_nicolasvahe

Smakar av Appetizers. Min absolut favorit är den till vänster: Beetroot & Raspberry. Men alla är goda och det är en njutning att äta dom.

DSC_0736_fix_nicolasvahe

Finns hur mycket som helst i sortimentet

DSC_0735_fix_nicolasvahe

Confit och Appetizers på bricka, härligt sätt att presentera smakerna på vid en buffe.

DSC_0728_fix_nicolasvahe

DSC_0724_fix_nicolasvahe

Han har till o med egen champagne, får tyvärr inte säljas i Sverige. Men sååå god!!

DSC_0734_fix_nicolasvahe

Mayonnaiserna med olika smaker – fantastiskt goda!

DSC_0726_fix_nicolasvahe

Senap!! Den rosaröda Raspberry and Ginger – oh my så god! Man anar smaken av senap men annars så passar dessa smaker fantastiskt bra ihop och bara färgen är supervacker! Gott på kex som här men annars rekommenderas den till ostar och som dressing.

DSC_0237

Gillar du att baka? Vi har fått hem den här snygga kakstämpeln med 3 st olika mönsterplattor.

DSC_0240

DSC_0258

Och kaveln i bambu.

DSC_0128

Hemma i mitt kök och favoriterna!

DSC_0132-winterprimo

Just nu hemma i mitt kök: Nicolas Vahé, Enjoy Candles på bordet och nymålade väggar med Kalklitir Winter Primo.

DSC_0815_fix_nicolasvahe

Pesto!!! Herregud jag inser nu att jag missade beställa det! Men det löser sig – om 3 timmar ska jag vara på Arlanda för att flyga ner till Parismässan. Jag dimper in och beställer lite mer helt enkelt 🙂

bakke-inl

Igår såg jag denna härliga bild från Nicolas Vahé, som jag lånar för att visa hur fint det blir med de nya skiffertallrikarna som vi fått hem.

 

DSC_0862-fix_nicolasvahe

Och så här ser det ut på mitt skrivbord sen några dagar tillbaka. Grönt te med Coconut & Passion var verkligen en favorit, skifferplattan perfekt för testunden. Muggen kommer från Design Letters. Bluetooth-högtalaren är från Kreafunk.

DSC_0870-fix_nicolasvahe

Teet finns i 3 sorter varav 2 gröna och 1 svart.

DSC_0873-fix_nicolasvahe

Nicolas-Vahe-aw2012-650

 

Här hittar ni Nicolas Vahé hos inreda.com. Det finns en hel del mer i sortimentet som jag inte visat här så in och kika i webbshoppen.

Det måste smakas, ni kommer inte bli besvikna!

 

Dela gärna: