I fredags fick jag reda på att jag hade vunnit biljetter av vår mediabevakare Infopaq – till en förhandsvisning på Dirty Dancing!  Jag blev så glad, jag som aldrig vinner något! Jo för 20 år sen vann jag förstapris i en tävling som Stimorol hade. Förstapriset var Bungyjump hopp 60 meter ner i vattnet utanför Gröna Lund. Och jag hoppade! Och skulle aldrig våga göra om det… Nu är jag både vuxnare och mesigare när det kommer till sånt som har med tyngdlagen och dödsskräck att göra. Betydligt behagligare att gå på en show! 🙂 Helt i min 43-åriga smak!

Premiären är inte förrän 14/2. Men den 1/2 var det dags för vår förhandsvisning, det var fullsatt och många lyckliga som såg musikalen. Jag och Filippa 10 år gick till China Teatern. Filippa hamnade framför filmen när den visades på tv för någon månad sen och hon vart helt såld. Så jag kände att hon visste vad det var.

Dirty Dancing var obeskrivligt bra!! Herregud, jag är lika kär i scenshowen som man var i filmen!  Finns inga ord, den måste ses!! Den var PRECIS som filmen, alla detaljer och kläder, sättet de rör sig. Och så snyggt och bra de dansar, wow! Och sjunger! Led-skärmarna de hade bakom som scendekor var helt makalösa och bidrog till en fantastisk stämning. Även Eleanor Bergstein som skrivit showen fanns på plats i publiken.

Filippa skruvade på sig vid ett parti när den var lugn & pratig och ojjade sig som hon brukar när hon tröttnat, vi var ändå där i 3 timmar totalt inkl paus. Jag undrade om hon tyckte den var dålig ??! – “Nä den är bara så sorglig”. Sööt, då förstod jag att hon tyckte precis som jag. Faktum är att jag satt både med tårar i ögonen, klumpar i magen, darrande läpp, bubblande skratt, busvisslade, klappade och weeeeyyy!!!-ade på sina ställen. Alla känslor som man upplevt under sina ungdomsår när man sett filmen om och om igen kommer direkt tillbaka. Total inlevelse.

Och du, gissa om det jublades så taket lossna när Johnny säger –” Nobody puts Baby in the corner!”

Gå och se den om ni får möjlighet!! I´m in love!!!

www.dirtydancing.se och här ser ni vilka som har rollerna

 

Dela gärna: