När jag träffade Annika Duckmark tidigare i veckan så fick vi förutom påfyllning av alla storlekar på Ocky-mössorna även tillfälle att fota Annika i mössorna. Vi saknade bilder på vuxna i mössorna och vad passar bättre än modellen själv i mössorna? 🙂

Mössorna passar lika bra året runt. Mössor kan ju låta som en vinterprodukt men dessa tunna bomullsmössor (95% bomull, 5% lycra) passar lika bra svala vår- och sommarkvällar, ute på sjön, för att skydda mot mygg i skogen eller bara värma ett huvud i blåsväder. Många tycker om att ha dem under hockey- och cykelhjälmen då de både är tunna och utan sömmar.

Ocky-mössan är dubbelsydd utan sömmar så den inte skaver. Tyget är mjukt och skönt och lagom stretchigt så mössan sitter kvar över öronen och inte glider upp. Vi vet att mössorna har varit väldigt populära om man drabbas av en tillfällig sjukdom, är känslig i huden eller har tillfälligt håravfall, då är mössans mjuka material extra skönt och att den är utan sömmar som skaver.

Mössan är något oversize och har en bra passform, finns i fyra storlekar och fyra färger.

Svart, cerise, turkos, grå. Storlek 1 (46-48 cm), 2 (48-50 cm), 3 (50-52 cm), 4 (52-56 cm).

Mössan kan bäras både av barn och vuxen, måtta bara ditt huvud så prickar du in rätt storlek enkelt. Men generellt en 4a till en vuxen, har du litet huvud, välj en 3a.  Här hittar du Ockymössorna!

Pris 145 kr varav 5 kr går till Operation Smile, läs mer om dem längre ner i inlägget. De gör ett fantastiskt jobb!

 

Foton: annelie persson, inreda.com

Här hittar du Ockymössorna!

 

Annika samarbetar med Operation Smile som kämpar för fler barnleenden. Var tredje sekund föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Majoriteten av dem växer upp i utvecklingsländer där möjligheten till operation och behandling är näst intill obefintlig. Tidigare gick en dokumentär om Operation Smile. Såg ni den?

– Många av barnen som Operation Smile träffar har levt ett undangömt liv utan vänner och skolgång. De har svårt att äta, dricka och prata. Okunskapen gör också att hela familjen blir väldigt utsatt och stigmatiserad, berättar Diana Amini som är kommunikationsansvarig på Operation Smile i Sverige.

Samarbetet ligger Annika varmt om hjärtat då hon sen starten letat efter en organisation att stödja. När hon kom i kontakt med Operation Smile så klickade det direkt.  Ocky vill belysa problemet och samla in pengar till Operations Smiles verksamhet för att medicinska volontärer ska kunna hjälpa dessa barn med ansiktsdeformationer, som annars inte skulle få någon vård eller operation.

Operation Smile har sedan starten genomfört över 200.000 operationer runt om i världen. En operation, som tar mindre än en timme och kostar runt 2.400 kronor, förändrar ett barns liv för alltid. Att kunna äta, le och vara som ”alla andra”.

För varje såld Ockymössa går fem kronor till Operation Smile. Hur många operationer kan vi alla få ihop tillsammans?

 

 

Igår landade  ett svenskt team med 9 medicinska volontärer i Nicaragua där de under de kommande två veckorna beräknas operera omkring 100 barn med gom och käkspalt. Det medicinska uppdraget finansieras av svenska givares generösa bidrag.Följ gärna Operation Smile Sverige på Facebook. Om uppkopplingen är bra så får vi följa dem under dessa två veckor.

(bild lånad från Operation Smile Sveriges Facebooksida)

Här hittar du Ockymössorna!

Dela gärna: