För några månader sen gjorde jag ett blogginlägg med en överblick på lampskärmar och lampfötter, det blev väldigt uppskattat och har sen dess tänkt göra liknande för taklamporna från Tine K Home. Och nu så äntligen! 🙂

Vi får ofta frågan vilken storlek på taklampa som passar och det beror såklart på hur stort man har det och hur bordet ser ut. Får du plats med 2 st stora XL bredvid varann, eller ska du ha 2 st Large? Eller 1 XL?

XL är 60 cm diameter och Large är 40 cm. Det låter inte som så värst stor skillnad men när man väl håller dem båda framför sig så är det väldigt stor skillnad. Och ett av de vanligaste vi får höra är att man inte trodde den lilla var såå liten och pluttig. 🙂 Den är inte liten men har man ett normalstort bord så rekommenderar vi 1 st XL alternativt 2 st large bredvid varann. Har du som nedan ett avlångt matbord så är det väldigt snyggt med 2 st XL lampor bredvid varann.

Måtta gärna upp 40 cm mellan händerna framför dig och forma lampformen i luften med händerna så ser du och kan tänka dig hur 40 cm är. Och så gör du likadant med 60 cm 🙂 Du ser, det är ganska stor skillnad!

För att göra valet lite lättare så har jag letat fram så många bilder som möjligt jag kunde hitta i vårt arkiv där vi fotat lamporna. Hoppas ni blir lite inspirerade.

Här hittar du taklampor, lampskärmar och lampfötter i webbshoppen inreda.com!

 

Foto: vår kund Lotta Winqvist

Lotta har 2 st XL taklampor i vit/svart randigt från Tine K Home

Foto: vår kund Lotta Winqvist

Och sånt här vackert sken är det genom tyget när de är tända

Foto: vår kund Lotta Winqvist

Lotta har förutom taklamporna över matbordet, även en lampfot från tine k, large vit med skärm i storlek large, längst bort i fönstret. Närmast en marockansk bricka från Tine K som hon ställt ovanpå soffbordet. Så himla snyggt! Ovanpå brickan Facetljushållare från Tine K Home

Foto: annelie persson, inreda.com

Så här ser den vit/svartrandiga lampskärmen ut i närbild

Foto: annelie persson, inreda.com i tine k showroom odense

Högst upp: large vit/svartrandig. Mittenraden XL i färgen Phantom och Large i färgen Phantom. Under den hänger en vit large och längst ner: XL vit/svartrandig och XL vit.

Foto: annelie persson, inreda.com, hemma i mitt kök

XL vit taklampa

Foto: Annelie Persson, inreda.com, hemma i mitt kök

Foto: Annelie Persson, inreda.com, hemma i mitt eget kök

Foto: Annelie Persson, inreda.com

Hemma hos min lillasyster Maria hänger en vit large i taket på övervåningen

Foto: Annelie, inreda.com, lägenhetsstyling uppdrag inför försäljning

Lampskärm cylinder large Kit och lampfot vit large syns i vänstra fönstret. Till höger svart lampfot medium och lampskärm pampille phantom med pärlemohängen. I taket hänger taklampa XL grå

Här hittar du taklampor, lampskärmar och lampfötter.

Foto: Annelie, inreda.com, lägenhetsstyling uppdrag inför försäljning

Taklampa den mindre modellen, Large som är 40 cm i diameter ovanför ett litet köksbord för 2 personer. På golvet recycling tubes för insamling av gamla glödlampor, gamla batterier och gamla värmeljus. Klockan på väggen hade vi i sortimentet tidigare, osäker på om den kommer in igen.

Foto: Annelie, inreda.com, lägenhetsstyling uppdrag inför försäljning

Närbild på taklampa large vit/svartrandig

Foto: Annelie Persson, inreda.com i Tine K showroom Odense

Här ser man skillnaden på de två storlekarna XL och Large.

Foto: Annelie Persson, inreda.com hos Tine K showroom i Odense

På golvet en XL skärm färgen Phantom. Högst upp på stegen: Large i färgen Phantom. Övriga skärmar är lampskärmar till bordslampor och vägglampor.

Foto: Tine K

2 st Kit XL bredvid varann över ett långt matbord.

Foto: Tine K

Large taklampa i Tines kök. Notera de fina handtagen! Det är svarta läderhandtag från Tine K. Finns i brun, svart och natur.

Foto: Tine K

2 st taklampa XL vita hemma hos Tine

Foto: Tine K

Taklampa vit XL

Foto: Tine K

Taklampa vit XL

Foto: Tine K

2 st XL taklampa vit/svartrandig ovanför matbordet. På golvet mattan Mega randig Phantom/grey 300×400 cm.

Här hittar du taklampor, lampskärmar och lampfötter.

Och här hittar du ett liknande blogginlägg för lampskärmar och lampfötter

Har du bilder hemifrån dig på Tine K Homes lampor och vill visa dem hos oss? Så himla roligt isåfall, jag tycker det är så kul att få se bilder hemifrån våra härliga kunder. Roligt att få dela med sig och inspirera andra. Maila till annelie at inreda.com

Dela gärna: