Ocky

Ocky

Annika Duckmarks märke Ocky

Annika har ett märke som heter Ocky. Hennes son Justin, nu 3 år, har varit tokig i hockey sen han var 1,5 år. För Justin så var det bara hockeyklubban och pucken som gällde, även när han skulle sova. Alla andra leksaker saknade betydelse och när hon letade kläder så hittade hon bara tröjor med fotbollar, cyklar, monster etc men ingenting med hockey. Och idén föddes. Justin 1,5 år kunde inte säga ordet hockey utan det blev Ocky – och därav namnet.

 

Ocky

Min lillasysters barn Victor och Lovisa gillar Ockymössorna!


Tunna bomullsmössor (95% bomull, 5% lycra) passar ute på lek, träning, regniga dagar eller bara värma ett huvud skönt i kyla och blåsväder.

Ocky-mössan är dubbelsydd utan sömmar så den inte skaver. Tyget är väldigt mjukt och skönt och lagom stretchigt så mössan sitter kvar över öronen och inte glider upp. Mössan är något oversize och har en bra passform, finns i fyra storlekar och fyra färger.

Svart, cerise, turkos, grå. Pris 145 kr.

Mössan kan bäras både av barn och vuxen, måtta bara ditt huvud så prickar du in rätt storlek enkelt. Här hittar du Ockymössorna!

Ocky samarbetar a med Operation Smile som kämpar för fler barnleenden. Var tredje sekund föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Majoriteten av dem växer upp i utvecklingsländer där möjligheten till operation och behandling är näst intill obefintlig. Förra året gick en dokumentär om Operation Smile. Såg ni den?

– Många av barnen som Operation Smile träffar har levt ett undangömt liv utan vänner och skolgång. De har svårt att äta, dricka och prata. Okunskapen gör också att hela familjen blir väldigt utsatt och stigmatiserad, berättar Diana Amini som är kommunikationsansvarig på Operation Smile i Sverige.

Operation Smile har sedan starten genomfört över 200.000 operationer runt om i världen. En operation, som tar mindre än en timme och kostar runt 2.400 kronor, förändrar ett barns liv för alltid. Att kunna äta, le och vara som ”alla andra”.

För varje såld Ockymössa går fem kronor till Operation Smile. Hur många operationer kan vi alla få ihop tillsammans? Här hittar du Ocky, både mössor och tröjor

Dela gärna: