På Formex så träffade jag två underbara tjejer, 2 glada pepparkaksbagare, från ett gammalt anrikt bageri som funnits ända sedan 1892. Arbrå Ångbageri.

För två år sen tog dessa glada pepparkaksbagarinnor över bageriet och nu bakas det sju sorters kakor och pepparkakor för fulla muggar. Pepparkakorna kommer i burkar som är riktigt retrosnygga och redan har blivit bloggares favoriter.

Det fina är att den snygga burken kan återanvändas när pepparkakorna är slut! Fyll på med andra kakor eller använd den till skafferivaror, eller varför inte till förvaring av pennor, räkningar, skruvar och spikar!

I leveransen från oss medföljer ett ark med 10 st etiketter som kan klippas ut och tejpas på burken. På etiketterna står det: Vetemjöl, Flingor, Havregryn, Småkakor, Hembakat, Kaffe, Pasta, Skruvar & Spikar, Pennor, Räkningar.

Och skulle nu någon pepparkaka vara trasig när den kommer fram till dig som kund, så skickar vi även med ett supersmarrigt PepparkaksCheesecake recept. Självklart baserat på Arbrå Ångbageris pepparkakor!

Här hittar du de goda pepparkakorna från Arbrå Ångbageri i vår webbshop.

Petra

Arket som medföljer. När du ätit upp alla pepparkakor så kan du klippa ut och klistra dit en etikett och fylla snyggburken med annat. Och passa på att fylla på med flera pepparkaksburkar med nya pepparkakor från oss förstås!

År 2010 blev det andra bullar i bageriet. Två färgglada bagarinnor – fru Abrahamsson och fru Erlandsson tog plats vid bakborden och doften av ingefära och kanel blandades med nya tider och en entreprenörsanda med hjärta. Historien sitter kvar i väggarna och kakorna är fortfarande lika goda, men idag är det Petra Abrahamsson och Camilla Erlandsson som driver Arbrå Ångbageri och producerar sju sorters kakor och Pepparkakor som uppskattas för sin goda smak, bra råvaror och hemliga recept.

De gyllenbruna kakorna handplockas ned från plåtarna till burken av bagarinnorna själva. Den välbekanta doften av ingefära och kanel, den höga kvaliteten på råvarorna och avsaknaden av transfetter och konserveringsmedel gör den till en favorit! Vi tror på att pepparkakor gör dig snäll! Vissa behöver kanske bara en, medan andra behöver en hel burk… Vilken tur att burkarna finns i både stora och små storlekar 😉

Samma smak, bara olika färger på snygg burk! Vad passar bäst hemma hos dig?

Dela gärna: