Började dagen med jobb trots att det är lördag men så blir det gärna och jag har inget emot det. Skickade ut ett nyhetsbrev till alla kunder, nu är det uppe i 39.611 st som får dom! Otroligt roligt!! Svarade på mail, facebookade och ändrade lite i shoppen.

Efter det var det dags att gå ut och jogga. Oh my god, så ont i benen jag hade efter powerwalken i förrgår när vi gick 13,5 km. Jag minns att jag glömde stretcha och det fick jag sota för nu.. Men ändå, jag sprang 4 km på snabbaste tiden någonsin. Jag fattade ingenting! Men det förklarar varför jag tyckte det var så galet jobbigt och tungt att springa. Jag lubbade ju snabbare än jag brukar. Typ 1 minut per km snabbare! 🙂 Så glad och så nöjd efteråt!! Jag har haft som mål att komma under 6 min/km och nu var jag nere på 5:46 min/km!

Ingen rast ingen ro, dags att palla sig iväg vidare. På dagens agenda stog ett besök på  utställningen Hemslöjden 100 år som pågår på Liljevalchs nu. De har valt att ha med tapet från oss och jag var såklart nyfiken på hur det blev!! Tapet från Pip Studio, motivet är broderat mönster och sitter i utställningen i rummet “Bohccot och rosor, starka symboler i slöjden”. Jättejättekul att se!

 

Utställningen Hemslöjden 100 år pågår 6 juni – 2 sept 2012 på Liljevalchs (Djurgårdsvägen 60, nästan framme vid Gröna Lund). 80 kr för vuxen, fritt inträde under 18 år.

Den röda tapeten på väggen bakom väggbonaderna är  Tapet Pip Studio Embroidery 313116

Så här ser tapeten ut i närbild. Blommorna ser broderade ut och den röda bakgrunden ser ut som tyg. Passar som handen i handsken på utställningen.
 

Från utställningen Hemslöjden 100 år.

Utställningen är ganska stor och de har många många fina saker, önskar jag hade haft lite mer tid att gå runt men Filippa tyckte inte det var så kul så vi gick ganska snabbt igenom.

Vi gick vidare till Josefinas på Djurgården. En stor härlig uteservering och vad passar bättre än det en dag då solen strålar mer än vanligt den här sommaren.

Vi slår oss ner och väntar i de sköna loungesofforna och bara slappar i solen. Jösses vad varmt och stekande hett det blev i solen idag! Underbart! 

Jag har aldrig ägt ett par solglasögon men idag slog det mig att jag borde nog leta, det är lite jobbigt att kisa hela tiden 🙂 Jag anar att jag kommer glömma eller slarva bort dom det första jag gör, eftersom det definitivt inte är en vanesak att ta med sig solglajjorna för mig… 

Loungehäng

Räksalladen var faktiskt grymt god. Både Filippa och jag gav den högt betyg. Kan ha varit för att vi var sååå hungriga men ändå. Vattenmelon och saffranscouscous gömde sig i salladen också. Jag älskar melon i sallad.

Kan ju inte låta bli att fota inredning och miljö från Josefinas så det kommer lite bilder här såklart för alla som är lika nördiga som mig 🙂

Mysigt och fräscht med vitt och lila.

Känns inte som i Sverige. Längst bak är det bokhyllor. Såklart helt normalt.

Mera Josefinas. Stort och får plats med mycket folk i många olika härliga miljöer. Kan inte rå för det, men jag älskar palmer på ställen i Stockholm så jag kan gå bananas bara på det. Exotisk känsla.

Efter några timmar beger vi oss vidare på promenad till Djurgårdskanalen. Gosh vad jag älskar Stockholm! Så härligt att vara turist i sin egen stad, när solen lyser och det är varmt vill jag tillägga. Annars hänger jag gärna kvar hemma.

Ett annat favoritställe med god mat: Strandbryggan Sea Club (tidigare Tvillingarnas)  

Vy utanför Strandbryggan Sea Club in mot stan. Jag är så kär i Strandkajen och är så glad över att de sista åren har smällt upp massa härliga barer, caféer och restauranger utmed hela strandpromenaden. Inte en dag försent, äntligen blev det lite mer utomlands över det. 

Såja. Bubbel i glaset och hemma på altan igen. Solen lyser fortfarande, vilken härlig dag det har varit! Mera sol till folket så blir vi lyckligare ♥

 

Dela gärna: