Recycling Tubes

RECYCLING TUBES

Gamla batterier och Gamla lampor – gör det lättare, roligare och även snyggare att återvinna gamla batterier och glödlampor! Du slipper ha dem rullande på köksbänken när de är förbrukade, påsar i skåpet som glöms bort och du slipper fundera om de du hittar är förbrukade eller nya. Förvara de gamla i denna snygga Recycling Tube tills det är dags att bege sig till miljöstationen.

Nu till hösten börjar vi bränna mer ljus och då kommer Recycling Tube för gamla värmeljus väl till pass.

Om värmeljuskopparna som blir över när ljusen brunnit ner, lämnas till återvinning kan 95 procent av energin sparas och 100 procent av metallen återvinnas. I röret samlar du alla överblivna ljuskoppar för att sen lämna dom i metallåtervinningen.
Grafiskt snyggt och stilrent i kombo med vansinnigt praktiskt och miljömedvetet. Det kan inte bli annat än en vinnare!
Värmeljuskoppen som är av aluminium ska återvinnas. Aluminium är en metall som kan återvinnas om och om igen utan att kvaliten försämras. Vekeshållaren däremot är av stål så den ska separeras innan koppen återvinns.
Spara dina värmeljushållare i Gamla värmeljus och när du åker till återvinningsstationen tar du med dig hela röret och tömmer det i återvinningsbehållaren för metallförpackningar. Plättlätt och du gör en god gärning!
Vet ni om att bara i Sverige så förbrukar vi 300 miljoner värmeljus årligen. Vilket innebär 225 ton aluminium bara till värmeljuskoppar. Per år!
100% av aluminiumet kan återvinnas. Vid återvinningen så sparas hela 95% av energin som annars hade gått åt till att göra nya värmeljuskoppar.
Röret är av pappmaterial, svart med vit text. Nitat plastlock i botten och öppningsbart lock i överkant. Lädersnodd i bakkant för upphängning. Instruktion för hantering av gamla värmeljus ingår. Rörets mått: H 42 x Diam 10 cm. Från svenska Format.

Här finns Recycling Tubes

Dela gärna: