Nu har vi fått hem påfyllning av de supersmarta Recycling Tubes från Format.

Recycling tubes gör det lättare, roligare och snyggare att återvinna

Sortera gamla batterier, lampor och värmeljus i snygga återvinningsrör. Du slipper ha gamla batterier eller glödlampor rullande på köksbänken, påsar i skåpet som glöms bort och du slipper fundera om de du hittar är förbrukade eller nya.

Förvara de gamla och förbrukade i dessa snygga Recycling Tubes tills det är dags att bege sig till miljöstationen.

recyclingtube_astaynge

Bild från supernöjd kund och taggad av @astaygne på instagram. Tack!

recycling-shoproom

I shoproomet finns de också om du har vägarna förbi och vill hälsa på på söndag 6/3 kl 12-15 som är veckans öppettider pga sportlov.

Väggen Kalklitir Aqua och på vänstersidan skymtar du den blå Cobalto. Bordslamporna i mässing och svart från Tine K Home och skåpet är fyllt med Odd molly Home handdukar.

Apropå värmeljus:

Om värmeljuskopparna som blir över när ljusen brunnit ner, lämnas till återvinning kan 95 procent av energin sparas och 100 procent av metallen återvinnas. I röret samlar du alla överblivna ljuskoppar för att sen lämna dom i metallåtervinningen. Grafiskt snyggt och stilrent i kombo med vansinnigt praktiskt och miljömedvetet. Det kan inte bli annat än en vinnare!

Värmeljuskoppen som är av aluminium ska återvinnas. Aluminium är en metall som kan återvinnas om och om igen utan att kvaliten försämras.

Vekeshållaren däremot är av stål så den ska separeras innan koppen återvinns. Spara dina värmeljushållare i Gamla värmeljus och när du åker till återvinningsstationen tar du med dig hela röret och tömmer det i återvinningsbehållaren för metallförpackningar. Plättlätt och du gör en god gärning!

Vet ni om att bara i Sverige så förbrukar vi 300 miljoner värmeljus årligen. Vilket innebär 225 ton aluminium bara till värmeljuskoppar. Per år! 100% av aluminiumet kan återvinnas. Vid återvinningen så sparas hela 95% av energin som annars hade gått åt till att göra nya värmeljuskoppar.

recycling tubes

Röret är av pappmaterial, svart med vit text. Nitat plastlock i botten och öppningsbart lock i överkant. Lädersnodd i bakkant för upphängning. Instruktion för hantering av gamla värmeljus ingår.

pris 199 kr/st

här hittar du recycling tubes på inreda.com

 

Dela gärna: