I somras fick jag väldigt mycket tid över, oplanerat och som jag inte alls är van vid. Detta till följd av konkursen i maj. Jag var fast besluten att öppna ny webbshop inom några månader och satt i stort sett från första stund och började bygga nytt bolag och dygnet runt framför datorn för att bygga ny webbshop. Den här sommaren som var måste ha varit en av de finaste på länge och i juli var det ju medelhavsvärme i stort sett hela tiden.

Det är tre år sen vi flyttade till vårt radhus och jag har velat göra om tomten men inte haft en aning om hur. Det här varma vädret och situationen i sig gjorde att man satt ute och filosoferade en hel del. Robert är gräsallergieker så istället för att klippa gräsmattan och inte kunna ha dörren öppen på några dagar så bestämde jag mig på studs och helt spontant att ta tag i det ordentligt och göra om hela framsidan. Bort med gräset och in med marksten över hela gården. Jag har inte gjort något liknande förut men inget är omöjligt så det var bara kasta sig in i det. För mig är det som terapi att få bygga och slita häck av sig och det var vad jag behövde. Få fokusera tankarna på något helt annat ett tag.

så här såg det ut innan

Så här såg det ut innan. 60 kvm framför huset med gräs och stenplattor från 1975.

tomten

Inte någon välkomnande syn alls att komma hem…

tomten

Tur att Blocket finns! Det tog bara 30 minuter innan köpare ringde och det var strax före midnatt. Skönt att bli av med dom! Stenplattorna alltså, köparna var hur trevliga som helst.

tomten

Bort med gräs, asfalt och stenplattor. Jag grävde i 4 dagar och hade ont i kroppen minst det dubbla efter det, men det var det värt!

tomten

När Grusbolaget kom så hade jag glömt tala om för dom att jag inte hade så mycket tomt utanför att dumpa stenen på… (obs notera häcken på framsidan…)

tomten

… så 12 ton sten hamnade ovanpå häcken istället. Det var ju lite oplanerat..

tomten

När vi äntligen skottat ut 12 ton sten över tomten så har barnen lite svårt att förstå vår glädje, för det här var ju inte så värst fint..

tomten

Dags att lägga sommarens pussel med 2.108 bitar sten. Tur att regnet inte kom tidigare än så här. Ser ni den stackars häcken efter att den är framgrävd? Tokigt, ett spröt här och några där blir ingen snygg häck..

tomten

tar en liten vila, det var ju så sjukt varma dagar i början av juli.

tomten

kapar lite sten för att fixa till ytterkanterna

tomten

Eftersom häcken nu inte finns så var det bara till att hitta på nåt annat där. Jag ville från början ha en mur men insåg att det orkar jag inte med eller vet inte hur man gör. Men ibland hjälper yttre omständigheter att ta beslut åt en så det var bara att börja gräva. =)

tomten

Så här blev muren efter att den nya “häcken” kommit dit.

tomten

För några år sen såg jag utomhusbelysningen med stort U jag inte kunnat släppa tanken på. 2 st Inlite-stolpar fick det bli!

tomten

Och tidigare införskaffade svarta utegruppen fick sin rätta plats och slapp trängas på sidoaltan.

tomten

tomten

En groda vid entrén med nosen inåt ger tur med pengar som ska strömma in. Med nosen utåt går pengarna i motsatt riktning, det är ju inget bra! Enligt Fengshui, och inte vågar man chansa så en groda är ett måste!

tomten

tomten

Gräset har växt upp. Första gången vi sådde gräsmatta och jag tror vi tog på tok för mycket, säkert för 40 kvm på 4 kvm så det har blivit en tjock och frodig gräsmatta som ser ut att gå på anabola..

tomten

tomten

tomten

ja, det var 3 veckor från min sommar 2009! Jobbigt som bara den men ååhh så nöjd jag är att jag klarat av det själv! Man kan bara man vill.

Kram Annelie

Dela gärna: