Fredag och jobbat hemifrån idag med och passat på och njutit av både frukost och lunch ute på altan. Grekisk yoghurt med värmda djupfrysta bär, så där så de blir såsiga, det tycker jag är gott!  

Efter arbetsdagen åkte jag och dottern in till stan. Hade tänkt sätta oss på en uteservering, solen hade varit framme hela dagen så vi tänkte njuta av lite kvällssol. På väg in till stan börjar det regna och till slut ösregnade det. Vi parkerade utanför Gallerian istället och strosade runt lite, fikade och kollade in lite shopping. Köpte ett paraply för vi bestämde oss för att äta sushi och och ge oss ut i regnet.

Vi hamnade på Berns Asiatiska. Var nog 2 år sen jag var där sist och åt och jag har längtat tillbaka. Jag gillar deras sushi jättemycket, speciellt deras typ avsmakningsmeny.  Vet inte vad det heter egentligen men man ber personalen ta fram en 4-5 rätter man delar på som kommer in efter varann, så det tar sin mysiga tid att vara där. Så härligt att bara vara i denna underbara miljö och insupa all historia som sitter i väggarna. Berns Salonger öppnade redan 1863. Arton hundra sextio tre!! Det var länge sen! Det är en sån vacker lokal. När jag var runt 20-25 (jag är 43..typ.. idag) så var vi jämt på Berns och festade och banne mig om det inte ser exakt likadant ut som då, interiörmässigt om jag skulle leta fram lite gamla foton och spana på.

 

Förrätten. Ångade edamamerbönor med flingsalt. F.a.v.o.r.i.t.!!

Vattenflaska med text.

Sushibricka. Rullarna är Tempura ebi roll med tigerräkor och Sean Connery sås. Vansinnigt gott! På brickan finns även Nigiri avokado, shake lax, hamachi yellowtail (jättegod!! det är de två beiga mellan laxen och ingefära högen) samt Ebi tigerräkor. Förutom detta åt Filippa även Kycklingspett med jordnötssås, korean chicken nugget med sweet n´ spicy dip. Låter kanske mycket men bara 1-2 av varje. Jag åt en dumpling (stekt fläsk- & jordnötsdumpling med ingefärsdipsås) och 1 vårrulle (friterad vegetarisk vårrulle med sweet chili). Vansinnigt gott det med. Det är lite spännande att be personalen ta fram rätter åt en, men de lyckas alltid bra. Små söta maträtter och så dröjer det mellan varje rätt, så man får njuta lite extra. Jättejättegott!

Efter maten är vi så proppmätta så inte ens efterrätt skulle kunna gå ner 🙂

 

När vi kommer ut så har det slutat regna!! Tjohooo!  Uppe på Berns terassen är det full fart och i Berzelii parken utanför som normalt brukar vara belamrad av picknicks var det öde.

Filippa framför Berzelii Park, med Dramaten i bakgrunden. Lite historia från Berns hemsida:

Berns salonger betraktades som ett våghalsigt projekt finansierat med lånade pengar och byggt i utkanten av staden. Lokalen uppfördes på mark som helt hade legat under vatten femton år tidigare. Det i folkmun kallade Katthavet fylldes igen under 1840-talet då det blev Berzelii park, framför Berns. Parken var en av de första i Stockholm och uppkallades efter kemisten Jöns Jakob Berzelii, som står som staty än idag.

Berns var en av de bidragande faktorerna till att Stockholms centrum rörde sig norrut.

 

Dela gärna: