Filippa har haft sina första handbollsmatcher idag och hela Lidingö-ligan begav sig ut till Gustavsberg. Det blev förluster men nu är premiären gjord och humöret var ändå på topp med många erfarenheter rikare. På vägen hem tog vi ett stopp på Gustavsbergs Porslinsfabrik.  Och jippiiii, jag fann dom!  Mina hett älskade och efterlängtade Ribb.  Och jag har äntligen tagit mig för något jag velat göra i många många år, att införskaffa ett par. Jag är heelt förälskad i dom. It brings back some loving memories! Varma starka minnen från när jag var liten och var hos mormor och morfar. De drack alltid kaffe i Spisa Ribb och jag tyckte kopparna var så fina! Och ända sen dess, så fort jag ser dem så blir jag alldeles varm i hjärtat och bara vill ha!

Idag heter serien Ribb, men när Stig Lindbergs kollektion presenterades 1955 så hette den Spisa Ribb, ända fram till 1974. År 2003 återupptogs tillverkningen med namnet Ribb, då Spisa var namnet på modellen som den tidigare användes på. För att särskilja de nytillverkade från de gamla så märks de nytillverkade med tillverkningsår. De tillverkas fortfarande i äkta benporslin och de nya tål att diskas i maskin.

Åhhh jag är så kär i Ribb/Spisa Ribb. Tänkte slå till även på Berså och Prunus som också ger mig minnen från vårt landställe på 70-80talet och innehållet i köksskåpen där. Men jag ändrade mig i sista stund för att ge mig en bra chans och tillfälle att åka tillbaka en annan gång. Jag anar att min lillasyster Maria har samma känslomässiga knytband till Spisa Ribb så det blir nog ett syskonåk dit tillsammans nästa gång 🙂

Jag har varit hemma några timmar och jag har redan hunnit fika 3 gånger sen dess, bara för att insupa underbar atmosfär.

Dela gärna: