Nu är vi i Paris. För att gå på mässan Maison & Objet och samtidigt njuta av Paris kvällstid och bara tanka energi. Igår vid lunchtid så möttes jag, Helena Aro och Tiina Adeheimer upp på Arlanda för att flyga till Paris 4 dagar.

IMG_1284

Den obligatoriska off-we-go bilden. Fick hjälp av en fransk madame som tog uppdraget att fota oss på största allvar 🙂

IMG_1287-fix

2 timmars flygresa, gäller att vara effektiv 🙂 Först 1 timmes bildbearbetning i taxin och sen 2 timmar på flyget. Hann med extremt mycket. Här ser ni bilder från Design By´s monter på Formex. Varorna kom hem i veckan och min lillasyster har varit inne nu söndagmorgon och packat upp leveranser från Design By och Voluspa. Kommer upp senare i veckan i shoppen.

IMG_1381

DSC_0174-fix

Framme i Paris och väntar på Air Shuttlen till RER tåget för att ta oss in i centrala Paris

IMG_1289-fix_paris

Smidigt det är att kunna fota dit man ska så man inte åker vilse 🙂

IMG_1385

IMG_1388

IMG_1291-fix

30 minuter senare framme i Montmartre och vi letar efter någonstans att ta en fika, köpa lite frukost till lägenheten och bara mysa att vi är framme i Paris.

DSC_0180-fix-paris

Hittade en mysig trottarservering och gott kaffe!

DSC_0184-fix-paris

DSC_0188-fix

Jag älskar alla vackra fasader i Paris!

IMG_1295-fix

DSC_0196-fix

Några hundra meter från Metron och upp för många branta backar i Montmartre så kom vi fram till vårt hus – eller vår takvåning som vi hyrt av en vän. 4 fönstrena på taket – där ska vi bo!

DSC_0193-fix

Tiina utanför entren

IMG_1312-fix

Vår utsikt – Paris enda vingård!! Wow!! vilken fantastisk lägenhet vi bor i! Så vacker utsikt över takåsarna runt om.

IMG_1314-fix-paris

Till vänster ser ni Sacre Coeur, så det är bara några minuters promenad dit, ska ta mig dit någon dag.

DSC_0203-fix-paris

DSC_0210-fix

IMG_1318-fix_paris

Vilket fantastiskt väder Paris bjuder oss på! Värmen är helt oslagbar, 25 grader varmt och riktigt varmt och kvavt.

DSC_0212-fix

Utsikt från lägenheten som bjöd på en fantastisk solnedgång senare

IMG_1325-fix-paris

IMG_1326-fix-paris

När vi lämnade lägenheten så lyste månen så vackert upp Sacre Coeur.

IMG_1351-fix

På Cafe Francoeur

Vi hade bestämt middagsdejt med vår svenska vän Magdalena Martin som bor i Paris. Förra året när jag och Helena var ner så bodde vi ju också via Magdalenas kontakter och hängde med henne ut på kvällarna, så himla mysigt och uppskattat att “leva som en Parisbo” när man kommer ner.

IMG_1344-fix

Med på kvällen var även Mona, Camilla och Tomas från Slottsträdgårdarna Ulriksdal. De var också här nere för att gå på mässan och hade redan gjort inköp i 2 dagar. Jättekul att träffa dom! Mona var en av tjejerna som hade butiken Årstiden på Drottninggatan tidigare, och där var jag en flitig kund för många många år sen. Superkul att träffas så här, mitt i Paris på middag tillsammans, och hitta nya vänner.

IMG_1346-fix

Supermysig restaurang med bra läge. Men både menyn och stället såg ändå ganska oansenligt ut, så det var liksom lite hugget som stucket att välja mat. Inte direkt något som jag dreglade över när jag såg menyn. Den fantastiska, men icke engelsktalande, och charmiga servitrisen tipsade om en kyckling som skulle vara fantastisk. Marinerad kyckling i citron. Inga tillbehör var nämnda så lite fördomsfullt mot uteserveringen trodde jag att jag skulle få kyckling och pommes frites.

Fick in den och såg bara ett berg med 5 jättestora sparrisar och under det 20 cm ruccola och babyspenat. Under det så låg det tunna kycklingfileer över hela tallriken som var marinerade supergott och grillade. Alltså det var så gott så man dog lite! OCH PRECIS min stil. Jag är ju tunnor med babyspenat hemma och äter aldrig pasta eller pommesfrittes.

Även Camilla som beställde in kyckling med risotto höll också på att ramla av stolen för att det var så fantastiskt gott och godaste på länge!

IMG_1328-fix

Så märkligt, precis ovanför oss så fanns dessa jätteträd planterade på världens minsta franska balkong. Oj vad vi funderade! Först o främst hur är det möjligt att få plats med dom där, de såg ut att frodas och må bra så de måste ju vara planterade rejält där. Men sen undrar man ju hur man är funtad om man vill stänga ute solen från lägenheten, ni ser att det fortsätter med träd runt om på det våningsplanet. Märkligt 🙂

IMG_1354-fix-paris

DSC_0233-fix

Vackra Tiina. Hela dagen har jag tyckt att hon är så slående lik Lena Endre

DSC_0213-fix

Mona och Tomas

IMG_1355-fix-paris

6 svenska blondiner i Paris. 🙂

IMG_1410

IMG_1406

Vid 1-tiden fick jag skjuts hem på motorcykel genom Paris kvarter. Faktiskt första gången jag åkte mc – och wow vilken upplevelse att göra det i Paris! Jag fick låna Magdalenas hjälm och poppade med musiken (inbyggda högtalare i hjälmen) och sveptes genom natten i Paris. Helena och Tiina de gick ut i Parisvimlet vidare, jag laddade för mässbesök dagen efter.

 

Dela gärna: