n vilket härligt väder det bjöds på idag! Lördagar rivstartar alltid med jobb från tidig morgon, går upp runt 6-tiden och sätter mig och jobbar några timmar. Åh jag älskar verkligen lördagsmorgnar och skönt att hinna jobba på och pinna ikapp lite.

74IMG_7449

Var även dags att få lite kontroll på kalendern. Så jättekalendern DateMate fick sig en central plats i hallen istället. Grå och matchar Lute Primo-målade väggen i rummet bredvid 🙂

DateMate för 2014 ligger nu på rea 199 kr istället för 349 kr. 

64IMG_7461

Träningen med gamla Body Fit Boot Camp-gänget, vi kör ju tillsammans på lördagar på Miramadi Training, bjöd på ett mördarpass 🙂 Åh fy bubblan, det började med intervalle i backe och sen gick vi in och körde cirkelfys inomhus. Sjukt jobbigt men med bästa peppen från alla så tar vi oss igenom det med ren vilja och styrka – man orkar alltid lite till och har det lilla extra att ge!

2014-04-051

2014-04-5-2

Men vilket väder!!

holy-IMG_7489

På kvällen ville jag prova baka lite raw vegan nyttig kaka från Linda på Holy Sweet. Förutom att jag själv helst äter det eftersom jag har ändrat min kost helt så försöker jag även få in det i barnens liv, att visa att det finns goda alternativ. Receptet kommer från Holy Sweet och finns på deras blogg: holysweet.ellematovin.se

Raw Chocolate Fudge & Banana Cake. Ni hör ju hur gott det låter 🙂

I9MG_7503

RAW CHOCOLATE FUDGE & BANANA CAKE: all cred till Linda på Holy Sweet
raw, vegan, glutenfri

botten:

100 g valnötter
50 g kakao
1/4 tsk havssalt
ca 20 dadlar utan kärna

Mixa alla ingredienser till en deg. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frys medan du gör din fyllning.

Chokladlager:

2 stora mogna bananer
240 g smält kokosolja
4 msk kakao
en nypa havssalt
ca 4-5 msk lönnsirap, honung, kokosnektar eller annan flytande sötning (jag tog Agave Choklad Renée Voltaire)

Mixa allt utom kokosolja till slät smet. Ha i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll över botten och ställ i frys.

Lager 2- Banan & Jordnötssmör:

2 mogna bananer
2 msk jordnötssmör (jag tog MandelSmör eftersom jag inte tål jordnötter)
150 g kokosolja smält
1/4 tsk vaniljpulver
2-3 msk lönnsirap  (jag tog Agave Choklad Renée Voltaire)
en rejäl nypa havssalt

Mixa allt utom kokosolja till slät smet. Ha i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll över det första frysta lagret och ställ i frys. Tina i kyl ett par timmar före servering. Toppa med tex ett kakao, valnötter och kolasås, eller bär.

 

74-IMG_7500

Alltså WOW, sååå himla god!! Filippa min dotter smälte bort av glädje när hon smakade den, fick toppbetyg. Kevin gillar inte banan så han dissade den.

Bäst av allt är att den är så mäktig så en liten bit räcker. Och sen håller den sig i frysen i 3 månader. Eller räcker några dagar i bästa fall 😉

 

 

 

Dela gärna: