Rice

Design Letters

Design Letters – Typography by Arne Jacobsen

Typography från Arne Jacobsen! Espressomuggar, kökshanddukar och melamin för barn. Typografin på dessa ritades år 1937 av den världsberömde, danske arkitekten och formgivaren Arne Jacobsen. Nu sitter de tidlösa, snygga bokstäverna på Design Letters stilrena produkter.

Espressomuggarna i porslin är med siffrorna 1,2,3,4 och säljs i set om dessa 4. Förutom espresso så funkar de bra som glöggmuggar och även som adventsljusstakar för värmeljus.

Melaminmuggarna finns i A-Z och säljs styckvis. På måndag kommer även tallrikar till dessa. Melaminmuggarna är mindre i storlek än de stora bokstavsmuggarna i porslin, så de passar perfekt till små barnhänder. Och materialet melamin är ju perfekt för att det inte går sönder om det tappas, vilket händer lätt med barnhänder.

Kökshanddukarna kommer i set om 2 med turkos och orange hank på varsin. Ligger i en presentkartong, hela alfabetet A-Z är med och texten Typography by Arne Jacobsen som text i hörnet.

Bokstavsmuggarna i porslin. Snygg, grafisk mugg utan öra, vit med svart bokstav. Muggen passar bra till kaffe och te men även som pennmugg eller tandborstmugg. Muggarna kan staplas i varandra. Komplettera med ett lock och det blir en fin liten förvaringsburk! Locket har en silikonring och är tättslutande. Mått: H 8,5 x Diam 7,5 cm. Finns A-Z samt svarta trälock.

Assietter i melamin med alfabetet runt om på kanten. Snyggt och bra som barntallrik.
Bland Arne Jacobsens kända verk som formgivare kan nämnas stolarna Myran, Sjuan och fåtöljen Ägget.

Här finns bokstavsmuggarna

Dela gärna: