Anemoner och Ranunkel är mina favvoblommor! Jag beställde ett helt gäng från Micke på RudbodaTorget inför reportaget. När han kommer dit med sin husvagn och stora hav av blommor vid sidan av parkeringen – då vet man att sommaren är nära och här för att stanna till midsommar!  Man jublar inombords varje gång man ser honom installera sig, då vet man att det blir en blommig sommar även i år : )

Och vilket sommarväder vi har fått! helt sjukt, nu har det varit 20-25 grader i över en vecka! Man blir snabbt bortskämd, helt underbart! Och man inser snabbt att oj, sommarkläder … det har man inga!

Snittblommorna tycker nog att det på tok för varmt inne nu så jag klippte av dom ordentligt och placerade dom i zinkfatet som införskaffades på Trädgårdsmässan för många år sen. Nu bor de utomhus skvalpandes i vattenbad. Det fatet kommer till sin rätt några gånger per år, typ som sista härliga sucken på en snittblommas liv! Idag har vi strålande sol och blå himmel, den blå himlen skymtar i silverbollen som ligger i fatet.

Termometern visar på 36 grader i solen. Vad i hela friden gör jag inomhus…?? Går nog ut och sätter mig i solen och läser några inredningstidningar, har en hel bunt här jag ska plöja igenom. Det är alltid lite jobbigt, för jag får sån inspirationskick efter det bläddrandet, och jag vet inte om jag mäktar med mer sånt just nu efter den senaste veckan. Kanske en kopp kaffe och ett glas kallt vatten i solen räcker att njuta med idag, med lite musik i bakgrunden? ja så får det bli! So long for a while.

Dela gärna: