Kalkfärg är en underbart vacker målarfärg med betongkänsla, rå men ändå sammetsmjuk med en matt yta. Vattenburen mineralfärg från en liten personlig fabrik i Holland med många olika färger. Kalkfärg är en naturprodukt, vattenburen 100% mineralfärg och miljövänlig.

 

Vi har tagit in en ny kalkfärg och kritfärg från holländska L´Authentique som har ett stort sortiment färger. Bara av gröna och blå nyanser så finns det ett 20-tal vackra nyanser.  Kalkfärg ska målas med en bred pensel ( färgen ska inte rollas med roller) för att få en vacker ojämn yta och en levande känsla. Kritfärgen ska målas med roller, den blir mer platt och jämn. Medans Kalkfärg blir mer flammig och levande yta.

 

L´Authentique färger kommer färdigblandad i vackra aluminiumburkar. Färgen går att måla direkt på tapet och målade väggar, betong, trä, möbler etc. För glansiga underlag eller spacklade ytor behövs det grundas med ett lager primer/grundfärg.

 

Här kommer ett par vackra bilder som stylisten Paulina Arcklin står för.

 

 

Väggfärg Kalkfärg No 21 Nordzee

 

Färgen finns både i Kalkfärg och Kritfärg.

 

Kalkfärg – matt, levande, flammigt, rå men sammetsliknande betongkänsla.
Kritfärg – matt, platt jämnt resultat, heltäckande sammetsliknande känsla.

 

en vacker hall med väggarna målade i färgen No 88 Strandhuis och alla vita detaljer på trä är målad i silk gloss No 01 Milk

Väggar målade med Kritfärg No 15 Zeegroen

 

Visst är det vackert! Här hittar du alla Kalkfärger och Målarfärger

 

 

Dela gärna: