Nya snygga tapeten i köket är nu uppsatt ikväll. Eller det var en väggbild som det heter när det ligger ett antal våder, i en redan förutbestämd måttlängd och i en speciell ordning för att skapa ett mönster.  Mina tidigare planer var att ha vit mönstrad tapet, med många svarta ramar och foton på väggen och under det en skänk. Jag hade i stort sett redan börjat sätta upp tavlorna, även om jag inte hade tapeten bara för att få lite känsla för hur det skulle bli. Så det var nog därför jag föll pladask för tapeten, den hade allt och lite till av det jag var på jakt efter. Så den riktiga skänken skippar jag för den hade inte fått plats. 

Tapeten var mycket finare än jag trodde, och då tyckte jag den ändå var dösnygg när jag såg den på bild första gången och bestämde mig på några minuter. Denna ska jag haaaa..!

Väggbilden finns uppe i vår webbshop som nyhet sen igår! Väggbild Black & White, Eijffinger. Väggbildens mått (280 x 279 cm) är både bredare och högre än vad min köksvägg är vilket gjorde mig lite orolig för hur det skulle se ut när det väl var på plats. Så utan återvändo… Jag fick skära ca 22 cm bort i ytterkant på de två yttersta våderna och kapa hela 50 cm på takhöjden. De var så himla lätta att sätta upp. Älskar tapeter som man rollar limmet på väggen och sen skär till på plats enkelt. Eftersom jag fick kapa en halvmeter på takhöjden, så kunde jag använda det spillet ovanför dörren och bakom dörren (utanför bild) och på något mysko sätt så stämde alla bitar bakom dörren på exakta millimetrarna, och även med mönsterpass. Jippi! Så det gick väldigt snabbt och smidigt! Härlig fondvägg.

Så här ser det ut i vårt kök nu!


ser ni hur bra eluttagen smälter in i väggbilden. Skönt att kunna trolla bort dem! : )

Dela gärna: