Tidigare i veckan fick vi hem washitejper igen! Det var nog över 1 år sen jag hade några sist i sortimentet och på mässan så kände jag att det var dags igen! Med höstpyssel och julfixande inom några månader i tankarna.

Washi tejp är en japansk rispapperstejp som har blivit otroligt populär de senaste åren, inte minst i inredningssammanhang!

Använd den till att sätta upp affischer eller vykort, dekorera paket, väggar, dörrar, till moodboards, pyssel och scrapbooking. Lätt att ta bort, lämnar inga märken och fäster på de flesta ytor.

Sen finns det såklart sämre och bättre märken och efter att ha testat det här märket som jag har tagit in nu så måste jag säga att det är en av de bättre kvaliteterna. Kanske inte så konstigt, det är det märket jag såg första gången jag såg Washitejper för en 6-7 år sen på mässa utomlands.

Inte för att de är originalet men han som äger det här tyska företaget var nere i Japan för många år sen och förundrades över den här lilla färgglada tejprullen av rispapper och vad de kunde göra. Han tog med sig några hem från Japan och hörde sig för bland kompisar, familj och kollegor. Ingen hade sett något liknande och alla var helt överväldigade. På den vägen är det och det är ju ofta så produkter kommer till eller tas fram. Att man ramlar över något och börjar fundera, vrida och vända på idéen. Som sen kan ha turen att bli något som väldigt många använder. Och som blir en trend.

bild-(43)

I veckans sändning kom det hem 41 olika mönster så det tog sin tid att lägga upp dom i shoppen men NU finns dom där allihopa 🙂

DSC_0845-fix_washi_format_byleonnie_enjjoy

Men jag kan ju inte vänta till höstpyssel och julfixande inte. När jag hade lagt upp sista mönstret i webbshoppen och plockade undan, så fastnade jag lite på en fin färg.

Och som en blixt från en klar himmel kom jag på att vi har ju våra fina DateMate väggkalendrar i jätteformat från just Format, så jag sprang ut på lagret och hämtade en, klippte bort hållaren eftersom månadsbladen normalt ska hänga bakom varann och vikas runt. Washitejpade upp 4 st månader (bästa testet, håller tejpen, yes!), började fylla i lite datum jag hade i huvudet och satte sen upp lite färgduttar av washitejper för de dagar jag har extrahjälp på lagret. Åhhh så bra det här kommer bli! Supernöjd!

Jag har så svårt med kalendern i telefonen och tycker det är så TRÅKIGT att ha den där i. Jag är nog mer en riktig kalendertjej som vill skriva för hand i almanackan, men har inte hittat någon jag är nöjd med sista åren.

Men nu – älskar att ha bra överblick och få plats.

Passar bra inne på mitt kontor med happy lightsen, enjoy candles ljusen och den nya kudden jag fått på prov från By Leonnie. Jag bloggade ju om dom för några dagar sen och de kommer hem snart nästa månad.

bild-44-washi

bild-(42)

Washiduttar = Linn jobbar, hon fick färgen Salmon Pink då den var så snygg ihop med det grå.

DSC_0853-Fix_byleonnie_enjoy

Kudden från By Leonnie har min favoritfärg av alla färger

bild-(47)

Nästan så jag hade glömt bort hur washibereonde man kan vara! Så roligt att hålla på med Washitejp och de kan verkligen användas till så himla mycket! Här är 3 av de nya färgerna (fr vänster) Ainobi, Haimurasaki och Beige.

Pennan Stylo är min favvopenna från Tine K Home. Bläckpenna som är lindad med silketrådar runt om, både skön att skriva med och snygg att se på. sen är det skönt att ha en liten tyngd på toppen faktiskt. Finns i 5-6 färger hemma just nu på lager.

washi-mp3

En enkel sak är att piffa upp med lite washitejp på en väggyta där du sätter upp saker som du vill köpa eller gillar färg o form och blir inspirerad av, en så kallad moodboard. Här har jag fångat min lillasysters lilla moodboard som hängde i hennes klädutrymme.

FormlandJan2011-291

Och medans jag håller på med blogginlägget så får jag en flashback att jag har ju tagit massa bilder då i montern i några år senare när jag ramlade på dom igen! I januari 2011-  och börjar leta efter dom, och hittar massor med härliga inspirationsbilder! Hurraaaa! 🙂 Den som spar han har.

Så glad att jag alltid tar massa bilder för att jobba vidare med senare. Det blir alltid väldigt många bilder, men bildminne har jag och minns exakt vad jag har tagit på och hur bilderna ser ut, vilken mässa (stad, land, mässnamn) och på ett ungefär vilket år. Undrar vad det är som gör att man minns vissa saker så tydligt. Medans andra är helt hopplöst att komma ihåg…

Apropå bilder och mässor. Från Formex förra helgen så kom jag hem med 5.000 (!) bilder i kameran! Tar sin tid att gå igenom men det är det värt! Även flera år senare 😉

Så här kommer 5-6 bilder från 2011 – but still going strong!

FormlandJan2011-292

Använd dem som highlights för att viktiga saker ska sticka ut – och du kan skriva på dom!

FormlandJan2011-285

Snygg post

FormlandJan2011-286

Moodboard eller som här bröllopsinbjudan

FormlandJan2011-287

Fotoalbum

FormlandJan2011-290

Viktiga kom-ihåg-lappar!

Det var washitejpsinspiration på danska det 🙂

helena-washi-moodboard

Eller som här då Helena med bloggen Living by H har gjort en moodboard.

Helena hjälpte mig att ta fram massa snygga inspirationsbilder på washitejper. Alla bilder som följer här under är från underbara Helena. Så fina bilder och så mycket inspiration.

Alla dessa färger o mönster på tejperna nedan är därför från vår tidigare kollektion vi sålde, just de färgerna finns inte inne nu.

washi-helena3

Hemma hos Helena i hennes kök! Inspiration med recept sätts enkelt upp med washitejp

washi-helena8

Slå in snygga och personliga paket

washi-helena7

Sätt washitejp på klädnypor och de blir fina att använda som inredningsdetaljer t ex på ett snöre på väggen och klämma fast foton i

washi-helena5

Helena har pimpat gem och gjort fina bokmärken så man vet var man sett inspiration någonstans. Fiffigt eller hur!

washi-helena6

washi-helena4

Washitejp på sugrör eller tandpetare – vips blir fikastunden roligare och mer festlig!

washi-helena30

Tack Helena för dina fina inspirationsbilder! Helena hittar ni på bloggen Living by H 

Washitejperna hittar du här i webbshoppen inreda.com

Washi washi,

Annelie

Dela gärna: