På Formexmässan så träffade jag på underbara Eva Personne som jag tidigare handlat de vackraste smyckena från, U it´s you. Hon ställde inte ut i år utan hade hjälpt Mateus att styla deras monter inför deras jubileum. Eva tog in mig bakom disken och visade mig sina senaste smycken som hon ska lansera och jag föll helt pladask för dessa vackra godingar!

En serie yoga-smycken. I vackra, maskulina snygga förpackningar med mycket känsla. Svart och guld.

Smyckena har Eva tagit fram tillsammans med Malin Sävstam.

Vem är Yoga it´s You?

En regnig dag i november 2012 träffades Malin Sävstam och Eva Personne över en lunch. Malin, som verkligen blivit hjälpt av yogan hade länge tyckt att de fysiska rörelserna både är estetiskt vackra och utstrålar den inre stabilitet vi alla behöver när livet stormar. Hon ville därför skapa små yogafigurer att ha som prydnad eller som smycken, för att påminna henne om yogans kraft och dess betydelse i hennes liv. Hon berättade sina tankar för Eva, som också upplevt mycket positiva effekter av yoga och tyckte om idén. Det blev starten på Yoga it’s You.

Flera år före mötet med Eva hade Malin förlorat sin man och två av sina tre barn i flodvågskatastrofen som drabbade Thailand julen 2004. Livet slogs i spillror och hon förflyttades från ett aktivt liv som trebarnsmamma till ett ständigt töcken av lugnande tabletter och psykofarmaka och ett fullständigt inre kaos. Allteftersom Malin började förstå vad som verkligen hade hänt blev den destruktiva spiralen allt brantare.

Genom en väninna fick hon åtta månader efter katastrofen kontakt med en yogalärare som uppmanade henne att komma till ett träningspass. Malin var till en början skeptisk men märkte efter ett par veckor att yogan överträffade hennes förväntningar vad gällde den fysiska träningen. Dessutom utan började något oväntat hända inombords. Varje klass kändes som en massage av hennes inre, där den iskalla betongklumpen i bröstet för en stund löstes upp, så att hon kunde andas igen.

Det dröjde inte länge förrän Malin kom allt oftare till yogastudion. En gång i veckan blev snart två som utökades till tre. Idag är hon själv utbildad yogainstruktör och hävdar att yogan är en av tre saker som har räddat hennes liv. De andra två är hennes präst Louise Linder och kärleken till sonen Axel och till den nya man som nu finns vid hennes sida.

Eva Personne har alltid arbetat med design och form och driver företaget U it´s You. Här får hon utlopp för sin kreativitet och producerar, tillsammans med lokala småtillverkare, vackra smycken av silver, mässing och ädelstenar. Produktionen sker bland annat i Brasilien och Indonesien och Eva är noggrann när hon väljer sina leverantörer. Det måste både vara hög etik i tillverkningen och schyssta villkor för de som arbetar med smyckena. Eva vill skapa en vackrare vardag för många människor med smycken i naturliga material. Smycken som håller livet ut om de får kärlek och rätt skötsel.

Eva och Malin vet att yogans mest påtagliga effekt är ett inre lugn och en inre styrka. De vet också att kroppskontroll och en medveten andning är viktiga verktyg om man väljer att följa yogans väg mot ett harmoniskt och hälsosamt liv. Som ett första steg har de därför valt fyra kraftfulla positioner som bygger styrka i de synliga musklerna men som även renar och stärker de inre organen.

Varför Yoga it´s You?

För Yoga it´s you betyder yoga harmoni och gör att de själva klarar av att parera deras egna och omvärldens krav på ett bättre sätt. De älskar yogans kraftfulla positioner och får energi av den stabilitet som var och en av dem utstrålar. För att dagligen påminnas om yogans positiva effekter och hur viktigt det är med en regelbunden träning har de tagit fram fyra vackra hängsmycken som man kan bära närmast våra hjärtan.

Eva Personne med yogasmycket Extended Triangle Pose

Yoga it´s you har valt att initialt göra fyra smycken med stående asanas eftersom de stående positionerna hjälper oss att bli mer grundade, stabilare och därmed också modigare. Fysiskt stärker de våra benmuskler, knäleder, fotleder samt förbättrar både balans och hållning.

Varje smycke är cirka fyra cm högt och levereras med en 88 cm lång mässingskedja förpackat i en elegant presentförpackning. I förpackningen finns också en förklarande text om vilka resultat som nås genom att träna regelbundet.

Virababhadrasana B – Krigare B – Warrior B stärker och formar benmusklerna och gör både armar och rygg spänstigare. Övningen stärker även matsmältningsorganen, ger förbättrad hållning och förbereder kroppen för framåtböjningar. Yoga handlar mycket om stabilitet kropp och i andning, och genom att skapa en fysisk stabilitet skapas även goda förutsättningar för inre harmoni och balans.

En av yogans viktigaste fundament handlar om ickevåld mot människor, djur och natur. Därför är det helt självklart för Yoga it´s you att deras smycken produceras på ett etiskt korrekt sätt.

Yogagubbarna är designade av dem själva och producerade för hand av lokala hantverkare i Indonesien där det finns en flertusenårig tradition av smidestillverkning i äkta material. Alla smycken innehåller 100 procent naturligt hållbar och ekologisk mässing.

Yoga it´s you´s produktion följer internationella regler för Fair Trade där löner, arbetsförhållanden och utbildning ska vara schyssta. Genom deras tillverkning stödjer de lokala initiativ för att bygga en bättre vardag för familjer som bor i närområdet.

Trädet – Krigare B – Utsträckt Triangel – Lord of the dance

TrikonasanaExtended Triangle pose – Utsträckt triangel stärker anklarna och musklerna i benen samtidigt som den öppnar upp och ökar smidigheten i både ben och höfter. Denna asana kan även hjälpa till vid värk i rygg- och nacke samtidigt som den öppnar upp bröstkorgen.

Vrksasana Trädet – Tree pose stärker benen, ryggraden och öppnar höfterna. När vi övar på trädet tränar vi balans och koncentration. Både kroppen och tankarna måste hållas stadiga för att inte ramla – och när vi ramlar får vi öva på att bli ödmjuka och se vår vinglighet med lite humor.

NatarajasanaLord of the dance pose öppnar upp området kring axlarna och bröstet samtidigt som lårmuskler,
magmuskler och ljumsken får en aktiv tänjning. Benen och anklarna stärks och balansen stabiliseras.

Smyckena i 100% mässing finns för närvarande i 4 asanas. Pris 1195 kr/st. Här hittar du dem i vår webbshop

Alla yogasmycken är framställda av naturlig mässing. Använd en mjuk trasa och ett medel lämpligt för rengöring av mässing så kommer du och din yogagubbe ha en livslång relation.

inreda.com har den stora äran att vara först ut och lansera dessa fantastiska smycken.

Dela gärna: